.

.

Tuesday, January 6, 2009

Kompang Dipalu Pengantin Malu...20th December 2008


fuh lega...satu phase (nikah) da selesai ader lagi 2 phase sanding n bertandang. 20th December 2008 Kg Kubang Sepat digegarkan dengan persandingan meriah Masz dan pasangannyer Bugs.


kul 10 jer mak andam aku si nyah Farah (nama sebenar Fakrul) datang tuk make over aku dari bias2 jer kepada VOGUE da Vas gitu...aku pun menadah muka ku yang putih lagi berseri ini (ini namanyer masuk lif naik la sendiri).


Biler da siap make up jer ader la rupa aku ni lain skit tapi cantik lagi make up nikah coz masa nikah nyah kak Ros make up aku (guru kepada nyah farah ni). Tapi aku ok jer..walaupun make upnyer nampah rupaku bertambah tembam jer rasa. ok jer aku...debaran bersanding mengalahkan cerewet ku ini.

dalam kul 1230 siap sebagai ratu sehari. si nyah farah da gerak make up si Bugs kat Sg Korok. aku n ammy, kearl and adikku posing la dulu...puas aku ngan pelbagai gaya sambil menunggu si teruna idaman datang.

Tepat jer kul 2.00ptg tibanyer Teruna Kacak menanti si Dara Sunti untuk ke jinjang pelamin. aku sebelum ni asyik dok tgk org berarak jer n now my turn babeh... wow dapat gak rasa perarakkan pengantin..yang paling best nyer DJ yang bapak aku cari tue fuh....cakap tak henti2..best giler ngan lagu nyer pun up2date..memang gempak la kene plak time perarakan tue....'kompang di palu pengantin malu' huhuhuhuh....

Pengapit aku Ammy Lo dan pemayung aku ialah Kearl. si Teruna plak dipayung oleh Pie dan diapit oleh Jep.

Acara persandingan dimulakan dengan upacara merenjis oleh ahli keluarga 2-2 belah pihak...gempak la mana ader upacara merenjis lagi kat Kg Kubang Sepat ni..Anak En Ismail memacah tradisi yang telah lama berkubur. hahhahahhah biasanya kat kg aku ni takder nyer upacara2 camni, yang slalu buat simple jer. ader yang takder pelamin pun ader. so aku ni kira 'Wedding of the year' la.

Lepas acara sanding, makan beradap la.. makanan pengantin disediakan oleh MAK UCU aku n the gang..Biasala makan beradap tapi aku suka kerusi meja makan aku yang tinggi n besar dari yang lain...cayalah masz...

Pengantin berarak, sanding & makan beradab



setelah semua acara wajib selesai aku baru notice yang ramai rupanya hadirin majlis perkahwinan ku. mengikut kata bapa ku jemputan lebih kurang 4000 org. kad kawen yang dikeluarkan dalam 1700 keping. anak sulung kan tu yang tumbang lembu sekor. lembu yang tumbang tue besar giler aku pun terkejut tgknyer...ingatkan kerbau rupanyer lembu.


so wedding aku makan daging fresh la..hehehehhehe sesiapa yang tak datang kedah tue rugi la skit...skit jer tak banyak..=)



jam menunjukkan kul 5 petang, pengantin & photographers pun memulakan outdoor photoshoot. huh memang class la azreen & lan nyer gambar..tabik la korang gambar kitaorg cun abis...


petang tue juga ammy n zul balik ke kl..neway thank you guys coz datang kedah n i love u all...


No comments: