.

.

Wednesday, May 13, 2009

1st May 2009 & Weekend

Diaries
1st May 2009






- Bertolak dari Kl to Penang and menikmati keindahan alam semula jadi dan buatan manusia di sepanjang Highway Utara Selatan.
- Tak lekang juga dengan rungutan JAMMED memanjang sepnajang perjalanan ke Penang, maklumlah cuti pnjang ramai lah nak ke sana sini.
- Aku n Hubby check in kat Copthorne Orchid Hotel (known as NOVOTEL) had a suite room...best sangat, besar, mengadap pantai yang berwarna hijau.
- Rasa malas nak kuar kalu dalam suite ni.
- pekena nasi kandaq Line Clear sampai dah serik la nak pi makan kat situ lagi..aku n hubby minta ayam goreng+nasi+sayur+kuah campur=nasi kandaq
- malangnyer dier amik ayam goreng dari bekas ayam goreng dengan tangan tanpa memakai sarung tangan.
-aduhhhh depan mata tue...dah la sebelum tue macam2 dier pegang...sampai tak lalu la kitorg nak makan..
- aktiviti malam, kitaorg layan OIAM memandangkan Final kan..pastu pegi Nite market kat batu feringgi...
- Wow!!! macam2 aku beli..si hubby sibuk ngan dvd yang murah tue ( rm4 each) n dvd game dier..aku plak asyik ngan lampu colorfull and barang2 tuk souviner..
- then balik hotel tidorrrr

2nd May 2009


- bagi tue turun bekfast kat level 7 and turun lagi ke pantai..
- Ya Rabbi..cantik giler pantai dier..memang kalah la PD..pasir nyer halus, air dier hijau..si hubby terrketar2 tak sabar nak mandi...end up tak mandi juga coz hujan renyai2...
- dalam te ngahrai tue kitaorg kuar jejalan nak pg the largerst toys muzium in the world kat penang but ramai sangat sampai kene cancelkan prog tue...
-then gerak pg bukit bendera..
- jalan yang penuh sesak ke sana sampai kene amik oround 2 hrs - baru sampai kat bukit bendera but malang nyer kat sana pun ramai juga org n train yang latest kitorg bleh amik kul 545 pm..its too late we tot..
- then we decided to watch the movie at Queensbay Mall Penang.
- Rasa macam empty jer kitaorg nyer holiday, yer la nak pi tempat yang drancang tak dapat so terpaksa la tgk wayang jer kat sana.
- citer BOHSIA plak yang available ngan masa n plann kitorg.
- after that pegi Corasta beli segala jeruk n all..
- then malamnyer lepak persiaran gurney makan pasembor n satay penang. ok la....

3rd May 2009


- bangun pagi mandi n went to breakfast then check out from the hotel.
- kitaorg sempat lagi balik kedah..huhuhuhu
- mom n grandmothers miss u guys...
-sempat la singgah umah ma mom, singgah both of our grandma n ma pak long house..
-around 7pm kitorg bertlak ker KL...
-smapi kl dalam kul 1 camtue la coz jammed everywhere

No comments: