.

.

Sunday, July 5, 2009

Contest : The Unique Wedding Picture


*Nama uolls & suami/isteri:
Masz & Bugs

*Tarikh Tunang, Nikah, Bersanding, Resepsi, Bertandang etc:
Tarikh Tunang: 24 May 2008
Tarikh Nikah: 19 Dec 2008 ( beday Bugs 12/12 + beday Masz 7/12 =19/12)
Tarikh Bersanding : 20 Dec 2008 ( sama plak ngan Mawi)
Tarikh Bertandang : 28 Dec 2008

*kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??
-Saya rasa amatlah unique picture ni coz sepasang pengantin di laman sawah yang terbentang luas menandakan betapa besar kasihnya si teruna kepada dara.Anak sungai mengalir sealuan, menunjukkan cinta si dara kepada teruna tidak pernah terhenti. Rimbunan pohon2 hijau melambangkan makin bertambah sayang dan mesra dua mempelai ini.Heningan cahaya matahari yang hampir terbenam ibarat tiada perpisahan akan berlaku kecuali mati.

- gambar ini juga menunjukkan si teruna memeluk si dara dengan penuh perasaan kasih, sayang, cinta dan tanggungjawab tanda si dara miliknya yang hakiki.

- gambaran yang terdapat di dalam gambar ini turut dimuatkan tersuratnya si dara bersyukur atas kehendak Allah S.W.T cintanya, kasihnya, sayangnya dan harapannya di balas dan diterima dengan hati yang ikhlas
- yang paling unik gambar ni ialah semua org tgk pict ni & semua org cakap gambar ni amik kat studio. background dier semua cakap macam lukisan buatan manusia yang mempunyai tangan seni. tapi ini adalah lukisan ciptaan ALLAH S.W.T. lagi satu biasanyer pengantin selalu amik pict kan pelamin jer n kali ni kitaorg buat kelainan amik kat tepi tali air n sawah. Bertambah uniknyer apabila semasa sesi photoshoot ni di jalankan ramai plak yang datang tgk..macam ader shooting dibuat.maklumlah kat kampung kan.mana ader lagi org2 kg nak amik gambar macam kitaorg ni.meredah sawah n tali air nak amik picture ni. itu yang sampai kalu ader kereta n motor yang lalu lalang kat kawasan ni semua berhenti tgk kitorg dulu.hehehehhe. itu yang UNIK betul pict ni.


*kenapa uolls suka membaca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann??
saya suke membaca blog ini kerana... banyak sgt cerita2 owner blog ni yang saya tak pernah fikir berlaku dalam dunia ni. Lagi satu saya suka bangat baca blog Ibu Eiyman ni kerana Ibu Eiyman dah menjadi idola saya untuk saya bergelar seorg ibu dan wanita yang berjaya.

link yang berkaitan dengan entry ini:-link blog ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

1 comment:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
okies..ibuEiymann terima pnyertaan ini..gud luck!