.

.

Monday, August 17, 2009

Malam Minggu

aku yang kelaparan

aku, sang suami and adikku satu hari suntuk lepak umah jer ari sabtu. aku cam biasa bz siapkan tempahan cupcakes. adik ntah aper yang rajinnyer tetiba datang siap bersihkan umah depan belakang.tak cukup ngan potong rumput nak berkebun sekali...sang suami plak kejer on dat day so balik umah after lunch tido sampai petang.

malamnyer sang suami masak brown stock tuk buat balck paper souce, aku n adikku layan TV jer. tetiba perut lapar...aduh apa nak makan eak..haaa teringin nak makan mcd..kul 1230 am kitorg bertiga kuar pg McD..yang bestnyer McD Taman Melati, Gombak..jauh tak jauh tempat kami terjah. padahal kat umah tue ader gak McD..

pas makan pg plak jejalan cuci mata n buang duit kat Danau Kota..tempat kerje lama ku..oh !! syahdunyer...

sebenarnyer aku nak citer yang masih ramai yang tak timbul rasa takut ngan H1N1 ni..aku rasa semua org pandang pelik jer kitorg bertiga pakai mask...Bodohnyer org yang pandang pelik tue,..tak tau ker penyakit ni bawa MAUT!

aduh mana kesedaran korang ni...kang kalu dah kini baru nak nyesal...



"Ya Allah, aku membentangkan diri dengan nama tuhan yang mempunyai kemuliaan dan kekuatan, aku berpegang teguh pada Tuhan yang menguasai alam nyata dan alam ghaib, aku bertawakal kepada Tuhan yang Hidup dan tiadak akan mati selama-lamnya. Semoga kiranya Engkau hindarkan kami Ya Allah dari bala dan wabak. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap2 sesuatu"

No comments: