.

.

Thursday, September 17, 2009

Bangang nyer WHT 3598

sesapa yang naik motor WHT 3598 tue sila la rasa bersalah kerana melanggar BOBI (my car) aku then blah camtue jer. Aku takkan maafkan ko (sehingga ko datang mohon maaf dari aku dan bayar ganti rugi si BOBI) and biar ALLAH sajer lah yang balas.
Ish ini citer pagi ni masa aku nak datang opis..pada mulanyer hati gembira coz tak banyak keter macam biasa arini. dalam benakku berkata 'erm ramai dah start cuti ni'. sampai jer kat traffic lite ronbot tue cam biasa la jammed skit macam hari2 lain. tetiba aku nampak kat belakang aku ni ader satu motor dok selit2. takper la...aku cam ignore sudah mamat ni.. sebenarnya muka mamat adalah muka yang bila kita tgk jer kita rasa nak lempannnnngggg jer. pastu kat depan aku ader myvi tetiba nak memotong kat depan..dah elok dok lane tengah tetiba nak juga masuk lane kanan..cam bangang pun ader POMPUAN tue..tapi tgk muka pun dah tau muka pompuan bangang.. pastu start la slow moving...
nak dijadikan citer ader plak bas kilang kat depan tue sama bangang ngan myvi tadi..elok2 dok lane tengah nak juga masuk lane kanan..maka myvi depan aku ni pun break la...aku pun break la..tapi bukan emergency break coz situation slo moving...tetiba gedebummmmmm bunyi dari belakang aku..upanya si motor tadi dah langgar keter aku. aduhhhhh.............
Bobiku dah kene langgar...pastu motor tue blah camtue jer...Ya Allah dugaan akhir Ramadhan tul. mata ku terus mencari no plat motor tersebut. eeeeee..geram bercampur sedih ni...
sampai jer parking opis aku..aku trus tgk bontot bobi...alhamdulillah tak teruk sangat tapi malangnyer bobi memang nampak tercemar. aku jaga bobi bagai menatang minyak yang penuh tau. tetiba mamat bangang ngan motor s**l tue telah mencemarkan bobi...eeeeeeeeeeee..geram
'Ya Allah Ya Tuhanku, teguhkan imanku dan tabahkan hatiku dalam menghadapai dugaanmu ini..aminnnnn'

7 comments:

mama tisya said...

dh langgar tk reti nk stop plak ye..trus blah..mmg angin..nasibaik tk teruk sgt

n0n0n said...

sabor....nk wat macm mana...dh terjadi kn.....terima je seadanya BOBI tu ye...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Sabar... Sabar... At least nampak gak sapa buat & siapa langgar... Leh gak report polis carik pemilik motor tuh... Kalo Hit & Run??? Adoi la... Neo sampai arini tak repair lagik dek kerana hit & run tuh... Hampeh tul... ::.

Reflisia said...

mama tisya, itulah nasib baik tak teruk..kalu tak meraung mama bobi.

n0n0n, bersabar jer lah

mrs mondok, terukkan dorang main langgar lari jer...memang hampeh tul

aisyahmizi said...

org bwk motor mmg kurang ajar! kite plak kena takutkan dia klu terlanggar kereta kite. aisyah penah alami apa yg reflisia alami, masa tu yg langgar india dia kata dia in hurry nk pi hospital bini nk bersalin. kite marah kat dia kata jgn sebab emergency case, undang2 diketepikan. kite gertak nk bwk ke balai polis, then he pay me RM100 to settle. kira ok jgk la..

zai kulim said...

cian si bobi dah tak segak nak beraya nanti..

QuEeN Of 2 Heroes said...

saya pun pernah kena cam tu...tp kat belah kanan depan la...nasib baik la x ape2...dlm hati ni geram tok sah ckp la...