.

.

Thursday, October 1, 2009

Shaking..grgrgrrrr

(dari tingkat atas, 6.13 pm)
Sang suami: Sayang...sayang!!!
(di tingkat bawah..dapur)
Reflisia: ye..kenapa?
Sang suami: u rasa tak goyang2?
Reflisia: Huh? apa yang bergoyang?
Sang suami: abang rasa bergegar la...abang baring atas katil n rasa katil bergegar...
Reflisia: yer ker? abang goyangkan kot?
Sang suami: Tak....! abang rasa macam ader gegaran la sayang. abang tgk bilik iron kita, hanger yang bersangkut2 tue pun goyang2 jugak...
Reflisia: yer ker? angin kot.
Sang suami: angin? kipas tak bukak, tingkap tak bukak mana datang angin? takper..takper nanti kita tgk tv..abang yakin ader gempa bumi kat memana ni sampai effect kat kita juga...
Reflisia: yeak? hehehhe..ader2 jer abang ni... (sambil meneruskan mengemas dapur)

kisahnyer memang betul ader gegaran kat Sumatera, Indonesia dan ader juga effect kat Malaysia. untuk berita selanjutnya UTUSAN MALAYSIA ONLINE.


4 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Pun rasa gak... Masa tu kat kedai. Duk kat meja, terasa berbuai-buai... Hehehe!!! ::.

mama tisya said...

tu la smlm ada gegaran tp kita tk rs plak:-)

Reflisia said...

awak kat opis lagi ker mama tisya time gegaran tue?erm ke dalam keter nak balik umah?
kalu area putrajaya ni memang terasa sangat.

mrs mondok, sure cam pelik kan kalu tetiba terbuai ni...

Nana said...

tak rasa pun goyang tu lagipun kt umah membe bergegar sejak dia pasang trafic light.asal ada bas ke lori lalu sure bgegar