.

.

Monday, November 2, 2009

Bakar-bakar jer!

Ni aku nak citer pasal Sabah. Selalu dengar org citer makan ikan bakar dekat pasar Philiphine la shoppng kat Pasar Philiphine la..macam2 la kat KK tue. bila aku sampai sana jer baru aku tau hakikatnya kat bawah hotel yang aku stay tue semua benda best. setiap hari dan malam ader pasar, sepanjang pasar philipine setiap malam ader gerai ikan bakar yang best2. Apalagi tak lepas peluang aku makan ikan fresh dibakar ni. almost setiap malam aku kat sana makan seafood fresh bakar. dah la murah, just imagine ikan kerapu besar sekor hanya RM15 jer..apa lagi aku tak lepas peluang la makan sampai puas (sampai muntah hijau la)..maklumlah kat semenanjung ni (KL especially) mana nak dapat seafood murah? tul tak!







Best tak? semua kedai jual bakar-bakar jer...best sangat sebenarnya..bila dah pilih jer ikan dier akan bakar lagi untuk panaskan ikan or seafood yang dipilih. after that waitress or waiter akan tanya 'nak nasi tak?' erm terpulang la samada nak makan ikan bakar and nasi or sekadar nak menikmati keenakan ikan segar. yang bestnyer kepada peminat seaweed juga bleh rasa seaweed fresh kat sini (opss takder plak gambar). sedap upanya seaweed yang blum diproses and di awet....eee rasanya macam nak pg Sabah lagi...
p/s : aku nak buat kejutan sempena 1st aniversary ku ke Sabah bersama sang suami la!amacam ok tak?





3 comments:

mama tisya said...

sedapnye...tk mkn lobster ke??hah ok gk kejutan utk hubby honeymoon ke sabah...ehhehe

Reflisia said...

cari lobster juga tapi malangnyer takder la coz kat situ semua makanan laut jer

ziha said...

nyummyyy...
Sedapnyer...
*mouthwatering*