.

.

Wednesday, November 25, 2009

*Wink* ~ new hair

Jeng, jeng, jeng...ni ha rambut baruku. Last weekend aku teman my SIL pg saloon, dier nak potong rambut..alih2 aku pun tersangkut skali. Rambutku pun dah panjang sangat rimas n penat nak belai dier. so aku fikir pendekkan skit and ini lah hasilnya.

Bercakap pasal rambut ni, aku ader satu tips daripada pakar rambut la kalu sesapa yang nak berambut panjang yang cantik dan sihat. Bak kata dr, rambut panjang ni memerlukan vitamin yang cukup coz vitamin from kulit kepala tak dapat beri sepenuhnya. oleh itu rambut yang panjang juga perlukan supplementary vitamin la coz vitamin yang dibekalkan tidak cukup.

Biasanya supplementary vitamin ni terdapat dalam shampoo, conditioner, atau hair moisterizer. Oleh itu pemakaian shampoo or barangan berkaitan rambut perlu diberi perhatian agar rambut kita mendapat khasiat yang cukup. Jgn main bedal jer coz kekadang bahan kimia yang terlampau dalam bahan yang digunakan menyebabkan rambut akan rosak dan mati.


7 comments:

nasazfrog... said...

cantik la sis rambut,, rambut depan cute je buat camtu ek.. :)

aszwanie said...

cantik u hair....cute

Reflisia said...

Aszwanie,
thankss...

nasafrog,
hehehhe thanks, ala cakap jer kat saloon camner nak buat rambut tue dier akan buatkan la...heheh

Aleyn said...

Wah...kira ni rambut raya lah ek...nice and cute n kena sangat ngan muka u yg comel tuh....

Reflisia said...

aleyn,

lebih kurang la rambut raya ni..heheheh

Elyn said...

wink wink rambut raye ek?? heheh cute!!

btw hairstylist i ckp shampoo kene pakai yg elok so rambut pun sihat. tats y la u kene invest sket tuk shampoo mahai. tp berbaloi2!!

akiN aMar said...

cik raflisia..
ur hair..nice..;)

chumel..