.

.

Thursday, December 10, 2009

My SIL's Maid Just Run Away

Semalam selepas solat Maghrib, aku mengadap laptopku sambil on9 facebook. my husband were watching tv at downstair. Tetiba my phone ringging. sang suami menjawab panggilan tersebut. aku hanya teliti mendengar butiran perbualan mereka.
tiba2 sang suami meninggikan nada suara...perkataan yang membuatkan aku terkejut ialah 'HUH'...aku mula bertanya dalam hatiku n meluru turun ke bawah. aku hanya mendengar sahaja perbualan suamiku n masih lagi tidak tahu hujung pangkal ceritanyer.

Selepas sang suami habis jer conversation on phone trus aku tanya 'kenapa abang?' suami ku nampak dalam keadaan marah tapi masih boleh control. Sang suami memberitahuku bahawa maid my sil just run away. dier lari semasa nak bawa anak2 buah aku main kat playground kat bawah umah Kuaters Dr. Hospital Temerloh. dier tinggalkan my nieces kat depan lift then she told my nieces 'bibik nak jumpa kawan jap'. S@#%*! aduh bengang aku dengar. Dah tue sebelum dier lari siap curi duit my Mil n duit raya my nieces. segala pasport n dokumen dier dah dicuri from my sil drawer.

eeee...berapi jer dengar citer ni..rasa nak lempang jer.'kalu aku tahu dier curi duit mak, aku lempang2 dier dulu sampai lembik!' Inilah ayat yang dapat aku captured dari mulut masa sang suami semasa berborak via phone tadi.

sebenarnya bukan tak penah jadi perkara ni..penah tapi before this takder la dier tinggal my nieces kat luar umah macam ni. maid yang lari tue atleast dier biar jer my nieces ni kat dalam umah. ini tahap melampau ni. nasib baik la anak2 buah aku ni takder paper n jiran depan umah yang jumpa dorang pastu truss call my sil. kebetulan masa jiran ni call my sil dalam operation room. baru jer lepas letak alatan terakhir operate patient.nasib baik..hhuhu...

ee..geram plak aku rasa. beriban habiskan duit nak dapatkan dier tup2 lari camtue jer. dah la maid kali ni pemalas...tau nak tido jer. imagine, 1 hari dier akan tido sebanyak 3 kali..weee maid ker camtue, sampai pinggan mangkuk pun tuan yang nak kene cuci sendiri?. baru 2 3 bulan kat kl dah pandai nak lari. lantak ko lah maid.

my nieces yang ditinggalkan bibik

13 comments:

-LaDy rAzOr- said...

cian nieces yg comey2 nie kena tggl dek bibik diorg yg jahat tu!
tu la dilemma majikan ngan org gaji...
buat baik ngan diorg, diorg pijak kepala...
buat jahat kang, dikatakan mendera maid lak...
siap masok newspaper bagai....
ish...ish...ish...
haram jadah punyer indon!

Reflisia said...

memang pun...aku bengang je ni..kalu aku terserempak ngan indon bangang tue aku nak lempang jer...eeee bengang tul

Aleyn said...

Pasal tu lah sampai sekarang I tak terbuka ati nak amik maid....banyak dengar citer tak baik daripada yang baik...

HArap ur SIL bersabar lah yer...sumer tu mesti ader hikmahnyer...

Reflisia said...

betul tue aleyn...kita pun cam awak gak...ntah la skang ni my dil yang pg jaga anak2 dier plak..dah la husband dier kt HKL dier n anak2 jer kat Hostermeloh tue...

deena awanis said...

haih..camni punyer cute pun bibik nak tinggal ke???
kalo i jadik bibik, comel2 camneh i kiss jer byk2..hehhehe

Reflisia said...

ntah la deena, maid yang takder hati perut lansung.

unlisted_one said...

Salam dear, iee,..pelik betul la org2 mcm ni. sampai hati diaorg tinggalkan budak2 mcm tu.

Tapi i pun pernah kena, dia lari tinggalkan nenek i yg dah tua tu sorg2 kat rumah, dah la nenek tu dah tak larat nak bangun.

btw,..comel anak2 sedara u tu, syukur diaorg ok.

Elyn said...

bab maid ni kalo i dgr macam berapi je........ geram tak abih lagik ni!!

y@n@ M!B said...

cutenyee niece sis..cian dorg kena tggl cemtu je..dh la zmn skrg ramai nau org jahat..hurmm~

Naz-Segalanya disini said...

sian mil masz..bln lpas kwn naz pon menerima nasib yang sama..dah le kwn tu anaknya 8..plus plak yg ke 9 dlm perut..sian dia...duit habis banyak..maid plak lari..diorang tu xmengenang budi kan

Intan said...

Gila apa indon tu p tinggai mcm tu je...tambahan itu budak pompuan. Dah lah skrg nie mcm2 kes libatkan budak2, nasib baik tak hilang ke apa...nauzibillah!

Gila mmg nak lempang spi terpusing kepala dia ni...intan lak yg geram! Indon nie mmg tak sedar di untung bila dpt tuan yg baik..."buat perangai" but bila dpt tuan yg jahat...ooo complain sana complain sini!

Tak selamat lah pompuan indon tu dunia akhirat! Padan muko ko...

Sorry masz "emo" lak ni :)

Reflisia said...

hye itu lah intan, dah la budak pompuan..nasib baik takder paper...takper masz benarkan intan emo coz of betina indon tue...kalu mas jumpa dier masz buat lempang dua kali 1 untuk masz 1 lagi on behalf of intan..lempang sampau berpusing kepala

Reflisia said...

unlisted one,
dorang memang cam tue kan...stok2 yang kurang hajar gitue.

elyn,
masz pun berapi juga kalu tambah berapi kita dua ni sure boleh hancurkan indon tue kan!

naz,
ya ampun jahat betul minah indon ni

yana,
dah tak bleh percaya dah maid yang dari indon ni