.

.

Monday, December 28, 2009

Our BBQ Nite



Aku sangka kan hanyalah angan2 Mat Jenin, rupa2nya menjadi juga. Pada mulanya aku ngan sang hubby discuss bila la agaknyer nak buat BBQ kat umah kita kan!...tetiba tersembul dari mulut sang suami berkata 'esok malam jer lah...ok?'..tergamam seketika..aku pun tersenyum tanda setuju.

so malam 24th tue juga aku n sang suami trus ke TESCO untuk mencari semua bahan n barang tuk buat BBQ. ni ala2 ad hoc punya plan..dalam kereta on the way ke TESCO tue kitaorg mengira2 siapa yang nak dijemput..sudah tentu family members 1st. lepas tue siapa lagi? ermm kengkawan terdekat and tak balik kg la.

Pada 25th dec tue dari pagi aku n sang suami bertungkus lumus masak and perap ayam. antara menu kitaorg ialah Nasi Ayam, BBQ ayam n sosej, tembikai, homemade cupcakes and kerepek ubi. ini lah menu ad hoc yang bleh kitaorg fikir. ala buat makan2 kecil-kecilan jer la kan...

Alhamdulillah semua jemputan family members and kengkawan terdekat datang memeriahkan malam BBQ aku and sang suami. tapi ader juga yang tak datang dan aku telah jangkakan..hahahah

kepada yang tak dapat jemputan tue bukan niat taknak jemput, tapi aku ader plan nak buat BBQ besar-besaran tuk berjumpa kalian semua...InsyaAllah. lagipun ini plan tanpa dirancang. harap maklum..=)

gambar tuan rumah

lelaki tugasnyer bakar, lady's 1st makan

makan dulu yeah...

org kuat dalam usaha BBQ nite ini

tetamu yang hadir

ayam yang dipanggang

menu yang dihidangkan..nampak pun ala kadar kan..
ala Ad hoc nyer makanan ni

before kitorg memula aktiviti panggang memanggang


my adorable niece n nephew yang dtg malam tue





3 comments:

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

-LaDy rAzOr- said...

huhuhu...aku mmg teringin nak mai umah ko...
mmg tringin nak tgk umah baru ko...
tapi apakan daya...
keluarga lebih memerlukan aku utk kemas umah nak kenduri kawin aritu...
maklum ler...ayah dah xder...xkan nak biarkan mak aku sorang2 wat keje kan...
mohon maaf sesangat yer...
mak bukan sengaja tanak datang,nok...

Reflisia said...

babe..ko aku maaf kan coz aku dah sedia maklum akan kbzian ko..org lain yang mengada2 dok request alih2 tak datang...heheheh paperpun benda dah lepas n berjalan ngan lancarnyer