.

.

Tuesday, March 31, 2009

Urat Pinggang ku

Semalam aku MC. Sakit belakang aku ni lain macam jer sampai nak bangun pagi pun susah. terpaksa juga aku MC. Dalam kul 11 husband aku balik dari opis dier jer n aku pun diajak ke klinik. Smpai jer klinik kosong and aku jer lah pesakit masa tue..nasib baik tak ramai org. tapi lambat juga la nak jumpa doc. almost 30 minutes aku tunggu baru dapat jumpa doctor. erm setelah dah buat check up semua alhamdulillah tulang belakang aku ok cuma urat jer yang tegang katanyer. aku risau juga takut2 tulang belakang terseliuh atau tergelincir. Alhamdulillah tak teruk sangat cuma aku banyak berehat and perlu duduk dan berkerja dalam posture badan yang betul. Arini bangun pagi dah ok..alhamdulillah..

Friday, March 13, 2009

Title


org cakap title tue penting
ada yang cakap tak penting
ader yang cakap sekadar sandaran
ader yang yg cakap hanya pegangan
ader yg kata penting untuk dapat kuasa
macam2 org kata
pada anda?
pada saya?
pada kamu?
pada mereka?

kerana title,
kita kaya, dipuji
dikeji, dicaci, dihamba abdi,
di sanjung, di kritik,
dihormati, di angkat tinggi,
di benci, disukai,
dicemuh, diperintah

kerana title
manusia busuk hati,
berkuasa veto,
membunuh,
membenci,
memerintah,
pentingkan diri sendiri
sombong
aku bosan, jelik, muak
hidup yang penuh pancaroba
tapi apakan daya
aku hanya lah manusia kerdil
tabah dan sabar diperlukan
untuk terus hidup
walaupun dibawah
naungan sang KUKU BESI
yang tak penah
tahu, faham, hormat
perasaan dan maruah diri
seorang manusia lain

Tuesday, March 10, 2009

Balik Kampung

OOOOOoooooo balik kg...oooooo balik kg...
lama dah tak balik kg
rindu sungguh kat mak n abah
bain n girl
aku balik kg ngan menantu sulung mak n abah


Still in Utara Selatan Highway

On our way


berhenti untuk meregangkan otot
Lokasi : Perak

da sampai kedah
lokasi : Kedah Darul Aman