.

.

Tuesday, May 26, 2009

Happy Beday Ammy Lo

To my dearest babe..
AmmyLo,
Happy Beday to you 26th May 2009.
Hope ur wish come true
Hope u will always in good mood (today)
Love u soooo much babe
Fren forever...

Thursday, May 21, 2009

Dinner

Last sunday nite, my uncle and family comeover to my house. Yeah..before dier balik Sudan akhirnya datang juga ke teratak kota aku..hahhaha..Malam tue semua cousinku (anak pakngah n makngah) datang n dinner kat umahku..
yang paling best si suami plak yang masak. menu dier simple but menarik n yang paling penting sangat sedap..hehehhe dapat pujian tue. antara menunyer ialah
1. Mee udang (bugs masak)
2. Tauhu Sumbat n Kuah kacang (Bugs masak)
3. Puding roti ( aku masak)

hehehheheheh...nampak macam aku ni tak pandai masak jer kan..hahahha yang pasti si suami yang hebat dalam masakan...

p/s: tak sempat nak snap the menu la..later la kalu ader lagi makan2 aku akan snap n upload kat blog ni...

Thursday, May 14, 2009

Obesiti

semua org takut termasuk aku
tapi apakan daya nafsu makan menguasai diri
kekadang terlupa terlebih kuantiti makanan yang diambil
sampai disahkan obesiti

kata org time sihat ni la makan apa yang kita rasa nak makan
bila tiba waktu sakit makanan yang paling mahal & susah nak dapat pun kita takkan ader selera
tapi benarkah fakta ini?
tepuk dada tanya akal

obesiti selalu dikaitkan dengan kurang menawan
tidak kira pada lelaki mahupun wanita
sampai org yang gemuk/obesiti akan hilang keyakinan diri
kadangkala di hina, di caci dan dpinggirkan
apakah mereka berdosa sehingga begitu sekali mereka dihukum?

selalu dibandingkan dengan org yang kurus
selalu disuruh cermin diri
tapi siapa salah dalam hal ini?
kenapa perlu malu untuk bersama mereka?
mereka juga manusia.....

kenapa begitu kejam??
ader yang sampai maut disebabkan fanatic untuk kurus
semata2 untuk puaskan hati manusia lain
sedangkan mereka tidak mampu...

kenapa kita perlu menjaga hati org lain
walhal mereka tidak pernah menjaga hati kita..
fikirlah wahai manusia!!!!!!!!!

gemuk,
bukanlah satu perkara untuk manusia lain dicemuh
bukan perkara untuk dipandang enteng
bukan penyebab yang menghalang kebahagian
bukan alasan untuk si suami mencari isteri baru
bukan faktor tiada keyakinan diri
,hormati lah sesama manusia agar kita semua rasa dihargai...

Wednesday, May 13, 2009

1st May 2009 & Weekend

Diaries
1st May 2009






- Bertolak dari Kl to Penang and menikmati keindahan alam semula jadi dan buatan manusia di sepanjang Highway Utara Selatan.
- Tak lekang juga dengan rungutan JAMMED memanjang sepnajang perjalanan ke Penang, maklumlah cuti pnjang ramai lah nak ke sana sini.
- Aku n Hubby check in kat Copthorne Orchid Hotel (known as NOVOTEL) had a suite room...best sangat, besar, mengadap pantai yang berwarna hijau.
- Rasa malas nak kuar kalu dalam suite ni.
- pekena nasi kandaq Line Clear sampai dah serik la nak pi makan kat situ lagi..aku n hubby minta ayam goreng+nasi+sayur+kuah campur=nasi kandaq
- malangnyer dier amik ayam goreng dari bekas ayam goreng dengan tangan tanpa memakai sarung tangan.
-aduhhhh depan mata tue...dah la sebelum tue macam2 dier pegang...sampai tak lalu la kitorg nak makan..
- aktiviti malam, kitaorg layan OIAM memandangkan Final kan..pastu pegi Nite market kat batu feringgi...
- Wow!!! macam2 aku beli..si hubby sibuk ngan dvd yang murah tue ( rm4 each) n dvd game dier..aku plak asyik ngan lampu colorfull and barang2 tuk souviner..
- then balik hotel tidorrrr

2nd May 2009


- bagi tue turun bekfast kat level 7 and turun lagi ke pantai..
- Ya Rabbi..cantik giler pantai dier..memang kalah la PD..pasir nyer halus, air dier hijau..si hubby terrketar2 tak sabar nak mandi...end up tak mandi juga coz hujan renyai2...
- dalam te ngahrai tue kitaorg kuar jejalan nak pg the largerst toys muzium in the world kat penang but ramai sangat sampai kene cancelkan prog tue...
-then gerak pg bukit bendera..
- jalan yang penuh sesak ke sana sampai kene amik oround 2 hrs - baru sampai kat bukit bendera but malang nyer kat sana pun ramai juga org n train yang latest kitorg bleh amik kul 545 pm..its too late we tot..
- then we decided to watch the movie at Queensbay Mall Penang.
- Rasa macam empty jer kitaorg nyer holiday, yer la nak pi tempat yang drancang tak dapat so terpaksa la tgk wayang jer kat sana.
- citer BOHSIA plak yang available ngan masa n plann kitorg.
- after that pegi Corasta beli segala jeruk n all..
- then malamnyer lepak persiaran gurney makan pasembor n satay penang. ok la....

3rd May 2009


- bangun pagi mandi n went to breakfast then check out from the hotel.
- kitaorg sempat lagi balik kedah..huhuhuhu
- mom n grandmothers miss u guys...
-sempat la singgah umah ma mom, singgah both of our grandma n ma pak long house..
-around 7pm kitorg bertlak ker KL...
-smapi kl dalam kul 1 camtue la coz jammed everywhere