.

.

Friday, July 31, 2009

LET' S PARTY DARLING!

Since kahwin ni..aku tak jumpa lagi galfiey aku terutama ammyLo, ninaku, Nofa ( ada gak jumpa) Myra, Eira & Mariah. teringin sangat nak jumpa, hugs n gossip2 ngan dorang. aku tau dorang sure ader jer citer nak citer kat aku..begitu juga aku. tetapi kerja & comitment & tanggugjawab aku yang buat aku tak sempat jumpa dorang. aku rindu sangat dorang.

dengar jer cik aina nak buat gathering ni..aku pun terasa nak buat gathering gak lah tapi untuk my galfiey dulu la..erm aku ader plan juga cam nak buat gathering kat my house jer. wat BBQ, and small party to my galfiey (ok tak?). pas gathering kecil-kecilan dah berjaya baru bleh plan tuk gather blog ker, gathering besar2an ker kan!

erm semua perancangan ku ini akan ku udarakan kepada sang suami dulu.minta permission dier and ajak dier plan bagus punya then baru lancarkan. aku tau ammy, ira n nina sure suka coz dorang yang tak sabar nak makan nasi ayam yang aku masak.hehehehhehe..

kat sini aku teringin juga nak jumpa ngan Cik aina..kenal dier via blog but all my girlfiey (nina,iera & ammy)dah pun jumpa n close. camner ntah aku bleh tersisih..uwaaaaa (saper sisih daku?)

Nofa and Myra...dorang ni aku rindu sangat nak jumpa nak tgk baby dorang..memasing have a cutiest baby la..asyik tgk picha jer..nak gak rasa cubit2 pipi yang tomel2 tue..to zara and andy, aunty nak sangat dukung korang sambil snap picha korang yang amatlah shumel..

kengkawan nantikan jemputan PARTY yang bakal aku anjurkan. LET'S PARTY DARLING!


Apa yang penting!..Kerjasama

5S!
Sayang, sedih, simpati, sian & suka
itu yang aku tahu..
tapi hakikatnyer ini lah program untuk
Jabatan Kerajaan.
Sistem 5S
Susun, sisih, sapu, seragam & sentiasa amal,
Sepatutnya esok
gotong royong 5S
tapi opis aku ni advance skit..
kitaorg memasing weekend ader hal yang patut dilaksanakan
maka arini jadi mangsa hari ganti tuk esok.
maka aku ngan rasa rela hati
bergotong royong bersama.
maka opis aku ader la skit kelainan.
tapi workstation aku stay maintain
tiada perubahan..
ooopsss ader skit la
tambah bendera Malaysia
hahahhaha
1 Malaysia
Rakyat didahulukan
Pencapaian di utamakan

Monday, July 27, 2009

Romantic & Loving Couple Contest

contest datang lagi...so kalu layak n rasa layak untuk sertai contest join la..aku sebenarnyer suka masuk contest ni..menang kalah itu rezeki memasing..mencuba nasib apa salahnyer..aku baru view mama tisya nyer blog n tak sangka plak dier buat contest ni.


Romantic & Loving Couple Contest


so aku ngan rasa besar hati nyer nak join contest ini ngan mempertaruhkan gambar ku yang ini;

Romantic & Loving Couple Contest

Nama saya & pasangan;

Masz & Bugs

Tarikh Perkahwinan & Aniverssary;

tarikh kawen - 19th Dec 2008

aniversary - 1st (baru kawen)

Lokasi pengambaran;

Taman Cahaya Alam, Shah Alam, Selangor

Tahun pengambaran;

2008

Gambar Paling Romantik;

aku amatlah terasa pict ni sangat romantic kerana gambar ni ala2 gambar Nordin Ahmad dan Latipah Omar dalam citer Gurindam Jiwa. Kejelitaan si dara menjadi pujaan si teruna. pohonan hijau menjadi saksi akan cinta dara (Masz)dan teruna (bugs). kehangatan cinta disemarakkan dengan berjumpa di tepian tasik sambil mendendangkan gurindam jiwa ( lucky - jason mraz & colbie caillat sebab zaman millenium).

link yang patut diterokai dan best untuk dibaca;

http://mamatisya.blogspot.com

link contest ini dan patut untuk dijoin;

http://mamatisya.blogspot.com/2009/07/romantic-loving-couple-contest.html

Friday, July 24, 2009

Im Late Babe!

sayang! dah pukul 6am....
ermmm..huh!
terkocoh2 aku bangun after my hubby waked me up
aduhhh!
camner bleh tak sedar alarmku berbunyi ni.
selalu kul 430am jer aku dah bangun
harini kul 6.ooam
sebenarnya..
malam tadi aku n hubby bertungkus lumus packing barang
(nak pindah umah kan)
tido pun lambat + penat lagi
tue yang bangun lambat
sampai opis kul 8.18am
huhuhuh..merah la punch card aku

Wednesday, July 22, 2009

Signature

Yeay!..i have my own online signature ....

tarrrraaaa

Contest :The Unique Wedding Photo ( Kali Kedua)

Dear ibu eiyman..aci tak kita mencuba nasib pict ni plak? heheheheheheh



*Nama uolls & suami/isteri:
Masz & Bugs

*Tarikh Tunang, Nikah, Bersanding, Resepsi, Bertandang etc:
Tarikh Tunang: 24 May 2008
Tarikh Nikah: 19 Dec 2008 ( beday Bugs 12/12 + beday Masz 7/12 =19/12)
Tarikh Bersanding : 20 Dec 2008 ( sama plak ngan Mawi)
Tarikh Bertandang : 28 Dec 2008

*kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??
-Saya rasa amatlah unique picture ni coz sepasang pengantin ibarat merpati sejoli yang memang happy mereka diijabkabul lalu berkongsi kegembiraan di atas jambatan kayu di mana di bawahnyer mengalir air tali air.
- lagi satu susah nak tengok pengantin yang all out gelak tawa nyer..biasalah kalu nama pengantin or raja sehari sure control2 ayu n macho kan..ini namanyer pengantin jadi diri sendiri..tue yang bertambah unik.
- kene plak duduk lepak atas jambatan kayu yang penuh ngan kerengga..tapi kampung nyer pasal bleh dimaafkan. berlatarbelakangkan pohon2 hijau dan sawah padi bertambah unik jadinyer picture ni.

*kenapa uolls suka membaca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann??
-saya suke membaca blog ini kerana... banyak sgt cerita2 owner blog ni buat saya jadikan owner ni idola dan pedoman untuk jadi usahawan dan wanita yang berjaya.


link yang berkaitan dengan entry ini:
-link blog ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

Laugh Teraphy

Erm... we will start the entry with luaghing k..hahhahahhah....ha..hah..hahahhaha...

semalam aku dihantar ke kursus peningkatan kompetensi diri: Laugh Teraphy. dier nyer topic pun cam menarikkan. aku n Nor (1 of my cliq)pg kursus ni. kitaorg asyik gelak jer kat sana coz nama pun laugh teraphy kan. dier nyer speaker pun best giler n outstanding habis. kat sini aku nak share ngan korang semua apa yang aku dapat masa kursus ni.

1. kalu kita mengantuk semasa dengan speech ker, meeting ker kita cuba sign our signature dengan tangan kanan dulu kemudian diikuti tangan kiri..insyaAllah pastu kita rasa kurang mengantuk n cam segar jer.

2. sekiranya kita rasa sengal2 n letih semasa buat kejer, stress masa nak siapkan task...apa kata kita bangun seketika lepas tue tangan kanan tepuk bahagian tangan kiri dan bahagian badan kiri. Kemudian tangan kiri tepuk2 bahagian tangan kanan dan seluruh bhgn badan kanan...InsyaAllah kita rasa lebih baik n kurangnyer rasa stress.

3. Kalu stress datang lagi..cuma luangkan masa seketika untuk belajar ketawa..mulakan dengan ha..ha..ha..ho..ho..ho..pasti kita sendiri akan ketawa kelakar dengar kita sebut ha..ha.ho..ho tue...dengan sendirinya stress itu akan pergi

4. Andai terasa pening2 kepala akibat banyak kerja, ketuk2 skit atas kepala..jangan terlalu kuat agak sedap kepala jer..agar peredaran darah di otak lebih lancar dan kita akan rasa lega sedikit.

5. Kalu kerja kita dah siap apakata kalau kita beri sedikit penghargaan kepada diri kita dengan memeluk diri kita sendiri...berilah kata2 semangat seperti..'bagus reflisia berjaya menyiapkan task ini'...saper lagi nak hargai diri kita selain diri sendiri yang mulakan dulu.

ini antara yang aku dapat semasa kursus tersebut untuk tatapan kita bersama. kalu korang nak rasa keberkesanannya try la..insyaAllah kalu dengan niat yang baik n betul semoga stress kita akan hilang dengan gelak tawa yang kita lakukan...

aku bangun pepagi dah gelak sesorang sambil buat bekfast...hehehhehe risau gak mulanya takut org sbelah dengar..kang fikirnya apa plak kan..tapi abaikan.yang penting aku freshh n no mo stress..

ini aku dah memang dpt terapi gelak

Tuesday, July 14, 2009

Damn! I Miss Her So Much

Dear Kak OdD,
Oh, how I missed being with you during at workplace! Everything in JPM is so different from Two-p that I don't know if I'll ever get used to living here. I've already made some very nice friends, but don't worry - no one could ever replace you as my best sista!
Life is very different here. Would you believe that I have to wear a baju kurung everyday? It's so different with Two-p where we can wearing any shirt or pant! Hehehe..but I've enjoyed here with nice Friend like Wahida, Kak Sue, Kak Yah & all staff in my depart.
That's all for now. I must start my task due to function that our depart have in this weekend. I miss you.

Love,
Wani Ismail

Cupie Cupie Cakes

guyss...aku dah belajar wat cupcake..hahahhah..finally I can baked and create for my own cupcake. so bleh amik tempahan ni..(berangan tak sudah).
aku belajar ni pun bcoz of join PUSPANITA nyer aktiviti. every friday ader jer aktiviti dorang buat tuk kaum2 hawa yang tak solat jumaat. yer la kan kaum adam solat jumaat and kaum hawa ni dapat lunch time almost 3 hour. just image from 12.15pm til 2.45pm.lama kan? time ni la nak shopping ker, jejalan keliling putrajya ker, nak masak ker or nak tido ker (the worse act) buat la..

last week aku n dak opis bahagian kemiskinan and all ICU depart sepakat nak belajar buat cup cakes. so aku ni ngan excited n terujanyer tak sabar nak buatnyer n akhirnya jadi juga n sweet sangat. aku suka. mula la semangat nak amik tempahan ni. tapi paling penting nak beli 1 set cupcakes tools..hehehehheheh
kat sini aku attachkan pict aku time kitorg ngah happy n rancak decorated cupie cupie cakes.


inilah cikgu kitaorg



cupcakes yang telah di baked


aku n kak sue yang asyik dok try buat apa yang diajar



kak yah pun gembira jer dapat buat cupie cake ni..opps wahida plak takder pictnye


ini hasil nukilan kak sue (BPK ICU)



inilah antara hasil decoration yang aku buat. cantik x?

lepas tak kalu nak amik tempahan?

more pictures http://cupiecupiecakes.blogspot.com

Thursday, July 9, 2009

Finally we found it!!!

Alhamdullilah finally we found the best house to rent. Since my husband and I almost give up suddenly we were waked up. hahhahah..due we have an appointment with an agent yersterday regarding house to rental at Puncak Jalil, after working we went to that area (Taman Puncak Jalil). the agent (Mr. Steven) told us that he have 2 unit houses.unfortunately we cannot enter and browsing around inside the 1st house coz he have no key. but we tried viewing the house from other unit.erm..big and OKla. then we moved to the next house. after viewing the 2nd house inside n outside, my husband and I agreed to rent that house. from my view that house is suitable for us coz;

1. our neighbour is Malay (left and right)
2. the owner so care about his house and that house look like new.
3. security wise is good
4. near to Putrajaya (my workplace) and Puchong (hubby workplace)
5. easy access to shopping complex (JJ equine, alamanda, IOI Mall, Sunway Piramid, OU,Ikea, The Curve, Mid Valley, hahahha semualah)
6. completed facilities
7. have no traffic jammed
8. sunrise post

Alhamdulillah..both of us was feelling so LEGA....but not LEGA yet. We have other things to do. packing all of our prop! aduhhh seksa plak kalu pikirkannya.

Sunday, July 5, 2009

Mangsa MEGA SALE!

alahaiiiii SALE! SALE! SALE! MEGA SALES cominggggg...
aku n hubby lah antara mangsanyer... hubby ajak pi JJ tapi aku teringin plak nak pg IOI Mall Puchong sebab last 2 weeks dah pegi sana and dah ushaa beberapa barapa barang best.
Sampai jer kat mall tue, aku n hubby trus makan kat SUBWAY dulu. after dah kenyang kitaorg mula mengorak langkah n mencari barang yang nak dibeli. 1st aku pg cari kain tuk buat baju raya. bak kata mak aku kalu lambat takder org nak jahitkan. so aku n hubby pg beli kain baju raya kat kedai kain kat IOI ni..cantik2 sangat n yang peliknya kat sini takder plak sale kat kedai ni..sebenarnya kain dier memang kualiti tinggi n mahal la tapi..erm 4 pasang aku sapu..hahahha jeling jer hubby aku coz dier dapat 1 jer.heheheheh

lepas tue kitaorg cari lagi kedai2 yang bakal di buang duit..hahhah sambil jejalan tue aku sempat sapu satu heel. hehehe. pastu sampai jer PDI store kitaorg borong habis2an kat situ. hubby aku belasah khaki sampai 2, t-shirt 2, and 1 shirt. aku plak dapat 2 shuirt jer...takper2...nanti akan ku shopping lagi kat tempat lain. after that kitorg cam dah penat n trus balik umah. sebelum sampai umah singgah lagi kat supermarket kat umah tue shopping barang dapur plak..haiii asyik shopping jer bak kata hubby. ni lah gambar2 aku sesama nak bershopping

ni kitaorg makan sebelum SHOPPING!

Contest : The Unique Wedding Picture


*Nama uolls & suami/isteri:
Masz & Bugs

*Tarikh Tunang, Nikah, Bersanding, Resepsi, Bertandang etc:
Tarikh Tunang: 24 May 2008
Tarikh Nikah: 19 Dec 2008 ( beday Bugs 12/12 + beday Masz 7/12 =19/12)
Tarikh Bersanding : 20 Dec 2008 ( sama plak ngan Mawi)
Tarikh Bertandang : 28 Dec 2008

*kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??
-Saya rasa amatlah unique picture ni coz sepasang pengantin di laman sawah yang terbentang luas menandakan betapa besar kasihnya si teruna kepada dara.Anak sungai mengalir sealuan, menunjukkan cinta si dara kepada teruna tidak pernah terhenti. Rimbunan pohon2 hijau melambangkan makin bertambah sayang dan mesra dua mempelai ini.Heningan cahaya matahari yang hampir terbenam ibarat tiada perpisahan akan berlaku kecuali mati.

- gambar ini juga menunjukkan si teruna memeluk si dara dengan penuh perasaan kasih, sayang, cinta dan tanggungjawab tanda si dara miliknya yang hakiki.

- gambaran yang terdapat di dalam gambar ini turut dimuatkan tersuratnya si dara bersyukur atas kehendak Allah S.W.T cintanya, kasihnya, sayangnya dan harapannya di balas dan diterima dengan hati yang ikhlas
- yang paling unik gambar ni ialah semua org tgk pict ni & semua org cakap gambar ni amik kat studio. background dier semua cakap macam lukisan buatan manusia yang mempunyai tangan seni. tapi ini adalah lukisan ciptaan ALLAH S.W.T. lagi satu biasanyer pengantin selalu amik pict kan pelamin jer n kali ni kitaorg buat kelainan amik kat tepi tali air n sawah. Bertambah uniknyer apabila semasa sesi photoshoot ni di jalankan ramai plak yang datang tgk..macam ader shooting dibuat.maklumlah kat kampung kan.mana ader lagi org2 kg nak amik gambar macam kitaorg ni.meredah sawah n tali air nak amik picture ni. itu yang sampai kalu ader kereta n motor yang lalu lalang kat kawasan ni semua berhenti tgk kitorg dulu.hehehehhe. itu yang UNIK betul pict ni.


*kenapa uolls suka membaca blog e-caR NazRin aka ibuEiymann??
saya suke membaca blog ini kerana... banyak sgt cerita2 owner blog ni yang saya tak pernah fikir berlaku dalam dunia ni. Lagi satu saya suka bangat baca blog Ibu Eiyman ni kerana Ibu Eiyman dah menjadi idola saya untuk saya bergelar seorg ibu dan wanita yang berjaya.

link yang berkaitan dengan entry ini:-link blog ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/link contest ini: http://ecaRNazRin.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest-sticky.html

Saturday, July 4, 2009

Hot.FM Contest : Fakta @ Auta

last week 24th June 2009, aku pegi kejer ngan hubby aku. so dalam kul 6.30 am we all kuar umah. seperti biasa dalam keter aku sure buka radio channel Hot.FM. Pagi tue isu yang dibincangkan ialah 'Patutkah Malaysia Import Guru Bahasa Inggeris'. Di dalam benakku memang tidak setuju dan aku pula nak luahkan pendapat kat radio ni. aku try call and line aku diterima oleh Suraya iaitu penerbit AM crew (kalu tak salahla). pastu dier trus tanya aku " kali terakhir masuk contest kat Hot.FM" tanpa aku memberitahu niat nak bagi pendapat. after aku answer jer soklan dier trus dier cakap aku dapat masuk contest Fakta @ Auta. setiap hari aku pg kejer selalu aku dengan contest ni n selalu jer aku complaint pasal org yang tak tau jawab soklan yang senang2 dalam contest ni. Tapi kini giliran ku pula..hahahhahah.

aku nyer lawan namanyer Zamani. aku plak letak nama Wani. Bak kata farah fauzana macam berjanji jer.Hahaha. Si Faizal Ismail bagi soklan. Malangnyer susah plak soklan yang dier kasi aku. n si lawan aku tue senang plak..eeeee geramnyer n sah2 la aku kalah coz bg answer yang salah. alaaaa..tak dapat nak kasi hubby aku perfume Goergio Armani Men 250ml (ini lah hadiahnyer kalu menang)

Takper lah..bak kata org kalu dah bukan rezeki kita bukan lah juga walaumacamana pun. so aku ngan pasrah gak la coz kalah. around 7.00 am jer aku dengar la balik kat radio...wee suara aku kelakar plak rasa..hehehhehehe

arini aku terima bungkusun,Ermmm dari Stesen Television Malaysia plak tue...bukak2 upanya hadiah saguhati dari Hot.FM. ader kasi t-shirt, CD Kumpulan Radja, paper bag, tag, sticker, pencil case, poskad and notepad. herewith aku attached kan gambar nyer