.

.

Monday, August 31, 2009

Merdeka

Alhamdulillah,
dah 52 tahun merdeka,
to all Malaysian
Happy Merdeka Day
Im proud to be Malaysian,
1 Malaysia,
Rakyat didahului,
Pencapaian diutamakan.

Wednesday, August 26, 2009

Welcome World IRDINA


Alhamdulillah, my sis in law selamat melahirkan seorang puteri lagi dalam keluarga in law aku...erm skang ni 2 putera n 3 puteri...Tahniah to Sis Zila and Abang Khairil..insyaAllah kami menyusul selepas Irdina.
Selamat datang ke dunia yang penuh cabaran ini...heheheheh

Tuesday, August 25, 2009

Bila aku jatuh cinta lagi!!!

aku benci bila aku jatuh cinta lagi!
aku baru plan nak setia pada yang ini..
tetiba yang itu datang mecuit hatiku untuk jatuh cinta lagi...
aku bengong and bengang!

kalu ku lepaskan dier pasti ader org lain akan ambilnya
tapi aku sudah ader yang ini,
patutkah aku memadukan mereka?
adakah aku ader kuasa untuk katakan YA?

arghhhhh,
benci, keazaman ku untuk tidak akan berpaling tadah
tergugat dengan kehadiran yang itu..
kesian , yang ini akan di abaikan
kalu yang itu muncul dalam hidupku..

akan ku compare antara yang ini dan itu..
apa patut aku buat?
ambil keduanya?

oh tidak,
aku jatuh cinta pada Handbag Jimmy Choo,
sedangkan aku baru menghabiskan duit
untuk
Handbag Marc Jacobs...........



Contest Jom Pakai Shawl

contest fever la..hahha ini contest lagi..aku ni suka jer masuk contest sana sini tapi kalu nak buat contest..nanti dulu la kot...

CONTEST JOM PAKAI SHAWL



Syarat Penyertaan:Mudah sahaja

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang mengetahui atau terjumpa atau terbaca atau terikut atau sebagainya mengenai blog ini
- yes, Im 1 of blogger and terbaca dari blog ECHA n terus nak join juga

2. Sudi menjadi FOLLOWER di blog ini (sukarela ye...bukan paksaan tapi kena...hehehe...)lepas abis contest nak remove dari jadi follower pun, terpulanglah...kan saya dah kata tiada paksaan tapi kena...
- dah follow dah

3. Add kan LINK blog ini dekat blog memasing.
- dah add dah..sila semak lah yer
4. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE sehingga 27 Ogos 2009 agar senang saya nak review mereka yang menyertai contest ini.
- ok, this entry was STICKY MODE

5. Add kan banner contest di side bar blog memasing.
-dah ader kat sebelah..lihatlah

Cara-cara untuk menyertainya ialah:-
1. Sila uploadkan sekeping gambar anda yang memakai shawl. tak kira la shawl jenis plain, bunga2, printed atau sebagainya...janji gambar tersebut bermotifkan shawl udah...
- sila view my picture with shawl



2. Sila tinggalkan link penyertaan anda di entry ini agar mudah untuk saya buat semakan.
- ini adalah link penyertaan

Monday, August 24, 2009

Puasa Oh Puasa

puasa oh puasa
bagi org yang ader gastrik cam aku ni
agak mencabar la juga
tapi berbekalkan petua dan pesanan doktor
alhammdulillah..
perut ini mampu menahan lapar tanpa sebarang sakit
mungkin NIAT puasa sebenarnya
yang membuatkan aku teguh berpuasa.
pesanan aku
tuk org2 yang seangkatan
dengan ku..
semasa sahur,
ambil sesudu madu dan minum air masak...
insyaAllah kita akan lebih bertenaga
disamping menghilangkan
penyakit gastrik ini.

Saturday, August 22, 2009

"Happy Family Contest"

Bweeekkk...bweeekkkk..(muntah hijau)..heheheh walaupun muntah hijau aku tetap setia untuk masuk contest n nak juga jadi one of contestant..hehehhehe..jgn marah yer...kali ni contest happy family plak


HAPPY FAMILY CONTEST


SILA IKUT ARAHAN DIBAWAH:-

1. ADD BLOG iedaLUVsham D BLOGLIST KORANG
i da jadi one of the follower

2. UPLOAD BANNER "HAPPY FAMILY CONTEST" KAT SIDEBAR.
i dah upload and sila semak di sebelah

3. BUAT ENTRY KHAS BERTAJUK "HAPPY FAMILY CONTEST".
yeay..this is the entry of HAPPY FAMILY CONTEST

4. UPLOAD HANYA 1 (SATU) GAMBAR YANG THE BEST YANG MENGGAMBARKAN KEGEMBIRAAN DLM KELUARGA ANDA! ;) BAGI YG BELUM BERKAHWIN, UPLOAD PIC BERSAMA2 FAMILY KORANG, NO BOIPREN2, NO GEFREN2, HEHEHH!! ;p

kindly view the picture below



pict ini diambil semasa makan2 tuk my family in law..see all my family in this picture,
in front : My nephew n niece
kat tengah tue (atas sofa): mak mertua, kakak ipar n bapak mertua
belakang (duduk): biras, kakak ipar and suamiku.
kat seblah nephew aku tue maid family.
hehehehhe completed


5.DALAM ENTRI TU PASTIKAN ANDA MENTION & LINK KE iedaLUVsham & HAPPY FAMILY CONTEST (no link back will be disqualified)
Link penganjur:


6. Bila dah siap, tinggalkan link di entri ini SAHAJA =)
ok..I have done.

7. Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yg MENARIK&UNIK ;)
Harap ader la tuah contest ini...
8.Hadiah utk pemenang adalah....RAHSIA,wakakaka!!
lorh....takper hak penganjur
9.JANGAN RISO..TAKDE VOTE2 PUNYER,AKU TAKKAN SUSAHKAN KORANG, HEHEHE!!!.
ic..hehehehhe

10. OK, CONTEST BERMULA 11 OGOS - 12 SEPTEMBER 2009KEPUTUSAN AKAN DUMUMKAN PADA 14 SEPTEMBER = BETEDAY AKU! YAHOOO!!!
ABISHHHH.........TQ ;)
ooh yer ker..Happy Coming Beday Penganjur

Friday, August 21, 2009

A day before Ramadhan .... 30 Sya'aban

erm ini entry 30 Sya'aban...
arini sampai jer Building opis aku n parking tempat biasa la..turun jer dari keter ramai yang menjinjing makanan(i guess). termasuk la aku...memandangkan hari ni hari last sya'aban dan esok adalah Ramadhan, maka almost semua department kat opis aku buat pot luck..department aku pun sama lak..aku bawa chicken chop hasil masakan sang suami. ni aku nak kongsi picha semasa majlis2 makan2 di adakan...

chef and masakannya

chicken and black paper souces
keadaan bz dalam pantry

org kuat bab masak memasak

klik addict ...wani kuasa 2


reflisia & wida

bunga : reflisia n rose

the food..banyak kan!memang jenuh nak abiskan.



Selamat Datang Ramadhan Al-Mubarak

Erm memandangkan Ramadhan esok, my opis anjurkan pot luck itu meraikan kedatangan bulan yang mulia itu. memasing ngan menu memasing begitu juga ngan aku..aku bawa chicken chop hasil requested Kak Yah akak opis aku ni..

berhempas pulas aku n hubby masak.(sebenarnya sang suami yang masak n aku tolong2 jer)....korang nak tau senarai menu yang ader?

1. chicken chop
2. nasi lemak sotong
3. koewteow kerang
4. Laksa
5. Puding buah
6. Dadih
7. Kek Sarawak
8. Swiss roll
9. buah anggor
10. kuih samosa
11. sandwich
12. cocktail
13. Oren
14. roti jala

banyak kan..aku sampai muntah makan semua ni..macam sok tak bleh makan jer kan..memang la puasa but stil boleh makan after bebukan tul tak? tapi meriah la..suka2...hehheheheh
pict nanti aku upload kan dalam tunggu entry 30 sya'aban yer..

Thursday, August 20, 2009

Balik Kerja!

ngah tunggu sang suami

Semalam balik jer dari kejer kene pi amik ayam coz ader tempahan chicken chop...aduhhh penat bekerja pastu kene pg amik ayam ngan Mr. Bugs. nasib baik tempahan 20 pcs jer kalu 200 mau aku benti kejer wat catering trus..

kul 8 baru sampai umah..when dah setle wat aper yang patut aku pun kene tolong hubby rencahkan ayam n perap..aduilaaaa banyaknyer 20 pcs ni nak rencahkan...sampai malam tadi tidur lewat..sebenarnyer tempahan tue datang dari opis kau tuk POT LUCK and Majlis bacaan yassin ari Jumaat ni sempena sambut puasa...hehehheheheh

Dinner

Spagetti Reflisia

Penatnyer balik kejer...erm nak kene siapkan dinner tuk husband tercinta..aper yer dinner yang senang n mudah disediakan di waktu yang panat ni..fikirnyer fikir..tgk2 bahan2 kat dapur.
haaaaa dapat satu idea masak spagetti jer..erm kejap jer masaknyer ni...ta daaaa da siap....sila makan wahai RAJA ku..

Wednesday, August 19, 2009

Yatie Chomeyl's Giveaway : Kisses of Love

Nama :

Masz

cerita ceriti picture:

gambar sebenarnya candid..
time hari persandingan aku n mr.bugs
tengah2 nak amik gambar ngan sahabatku 2 org ni tetiba dorang tarik aku n terus cium pipi aku n tak sangka plak cameraman ni cepat tul amik pict ni.
aku dpt rasakan ciuman kasih sayang dan tulus ikhlas sahabatku ini
i love you ammy and kearl..
u r my best ever friends that i have.

link penganjur:








Contest : Before and After Makeover

STICKY MODE!!!

ini contest aku masuk lagi..suka sangat masuk contest..menangnyer tak penah..arghh aku memang tak kisah menang kalah rezeki memasing. tapi feel join contest tue yang best sebenarnyer..sampai time nak annouce winner jer mesti hati berdebar2 walaupun sudah hakikatnyer menjangkakan takkan menang..hehehehe baisa la adat ber'contest'. kali ni aku mencuba nasib ngan contest Before and After Makover plak...heheheheh

CONTEST BEFORE & AFTER MAKEOVER

before

after



Nama:

Masz

Cerita-ceriti gambar:

gambar sebelum tue aku amik sebelum kawen dalam bulan November 2008 di mana aku pergi beli barang2 untuk majlis perkahwinanku , tudung hitam putih ni pun baru beli that time (sajer nak try bertudung waktu tu) and gambar selepas tue diambil semasa hari pernikahan ku dengan Mr. Bugs pada 19th December 2008.

Link contest:
Link penganjur:


Tuesday, August 18, 2009

APC..Tahniah Kak Yah

semasa pelacaran n perasmian APC

seronoknyer kalu jadi 1 of penerima APC..apa tue APC?????
tetttttttttttttttttt persoalannyer APC ni kalu gomennyer staff jer yang tau..ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG..since aku dah jadi 1 of gomen staff baru la aku tau..erm penerima APC bukan dapat sijil n nama jer tapi wang tunai RM...beribu gak lah dapat...

aku ni jadi pemerhati jer pada hari APC ni..bahagian aku kak yah yang menerimanyer..she deserve to get APC pun..Tahniah ni ader la skit2 picture semasa APC....

waheeda, cik wani & reflisia

Oh my Baby!

comelkan (anak org yer bkn anak saya)

pagi tadi aku seperti biasa sampai jer opis trus on PC then aku dok belek la blog..tgk saper update blog and godek2 blog org la..biasalah blogger yang aku follow mostly mommy. and aku rasa tak sabar jer nak nuat entry pasal baby aku..unfortunately Im dont have kids yet.. preggy pun belum... =(

erm untuk mengubat hati yang jeles ngan blogger yang ader baby ni..aku pun masuk pantry tuk minum milo. my colleage lepak n bekfast pantry pastu ader la sorang boss aku kat pantry ngah borak2 ngan dorang yang ader dalam pantry. so aku pun join. tetiba plak timbul isu baby..boss aku cerita ceriti pasal anak dier..so sweet telinga aku mendengar kisah keletah anaknyer tapi otak ku plak fikir alangkah bestnyer kalu aku juga ader story pasal baby aku.hehehhehehe. erm tak per insyaAllah ader rezeki nanti.

kekadang teringinn sangat nak ader baby ni...tapi takper when the time coming i will feel it. to my coming kids Ill waiting for u darling.

Monday, August 17, 2009

Mask

kat opis aku dah kuarkan email arahan pakai mask..tapi aku tgk ramai jer lagi wat tak endah ngan arahan tue...rasanyer dah ader yang kene pun H1N1 ni kat sini..semua masih pelik tgk org pakai mask. bagi dorang macam alien turun ke bumi kalu sesapa yang pakai mask tue..aku plak pedulik hapa org nak cakap janji aku selamat.memang la ajal maut di tangan Tuhan tapi kita sebagai manusia perlu berusaha untuk menjaga kesihatan n keselamatan diri kita juga. kang kalu sakit n tak susahkan org takper. ini sakit susah semua org. ishhhh aku takut sebenarnya ngan awabk menular ni.wabak yang bleh membawa maut, yang bleh berjangkit melalui pernafasan jer. ketakutan aku ni sampai aku termimpi2...oh aku harap semuanya akan ok nanti..aminnn

aku da MASK

Malam Minggu

aku yang kelaparan

aku, sang suami and adikku satu hari suntuk lepak umah jer ari sabtu. aku cam biasa bz siapkan tempahan cupcakes. adik ntah aper yang rajinnyer tetiba datang siap bersihkan umah depan belakang.tak cukup ngan potong rumput nak berkebun sekali...sang suami plak kejer on dat day so balik umah after lunch tido sampai petang.

malamnyer sang suami masak brown stock tuk buat balck paper souce, aku n adikku layan TV jer. tetiba perut lapar...aduh apa nak makan eak..haaa teringin nak makan mcd..kul 1230 am kitorg bertiga kuar pg McD..yang bestnyer McD Taman Melati, Gombak..jauh tak jauh tempat kami terjah. padahal kat umah tue ader gak McD..

pas makan pg plak jejalan cuci mata n buang duit kat Danau Kota..tempat kerje lama ku..oh !! syahdunyer...

sebenarnyer aku nak citer yang masih ramai yang tak timbul rasa takut ngan H1N1 ni..aku rasa semua org pandang pelik jer kitorg bertiga pakai mask...Bodohnyer org yang pandang pelik tue,..tak tau ker penyakit ni bawa MAUT!

aduh mana kesedaran korang ni...kang kalu dah kini baru nak nyesal...



"Ya Allah, aku membentangkan diri dengan nama tuhan yang mempunyai kemuliaan dan kekuatan, aku berpegang teguh pada Tuhan yang menguasai alam nyata dan alam ghaib, aku bertawakal kepada Tuhan yang Hidup dan tiadak akan mati selama-lamnya. Semoga kiranya Engkau hindarkan kami Ya Allah dari bala dan wabak. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap2 sesuatu"

Wednesday, August 12, 2009

Guess what happen?


erm last weekend aku kurang pasti ader perayaan apa tapi yang pastinyer aku n Sang suami agak sumpah seranah juga la dalam traffic jammed. huhuhu...yang pastinya (gambar di atas) buatkan aku n hubby tersangkut half way nak balik umah dari bershopping. cuba korang bgtau ader perayaan aper n apa benda pict ni....hadiah misteri menanti kalau jawapan yang betul.hehehehe

Tuesday, August 11, 2009

Woit banjir la!!!!

wrong way


Aduhhh jammed!

Semalam aku balik dari opis hujan renyai2..tetiba half way mak aii hujan turun ngan lebatnyer memang tak nampak jalan. aku drive pun tak macam biasa. apa lagi kura2 buta la cara drive aku semalam. dah dekat nak sampai umah aku tetiba jemmed. tertanya2 aku pehal plak ni..upanya jalan menghala ke umah aku dah tenggelam..hanya keter yang berani mati jer boleh redah.. BOBI memang tak mampu. so aku ikut keter2 lain guna jalan sebelah walaupun wrong way la kan. jalan sebelah pun sama tenggelam ngan air juga tapi masih mampu BOBI redah.


huh! supposed aku sampai umah kul 530ptg semalam kul 630ptg baru sampai umah. sampai jer si Hubby masak plak nasi goreng seafood..aduhaiii marvelouss nyer bau dan rasanyer sehingga menjilat kuali la...tapi yang malangnyer aku tidak dibenarkan sama sekali makan banyak sebab aku nyer mission nak kurus.so terliur2 jer la...