.

.

Friday, October 30, 2009

News : The Winners of MGPC

Kepada semua winners MGPC saya memohon maaf atas kelewatan menhantar hadiah anda. sebenarnya since minggu lepas sampai harini saya bz ngan report research and kerja2 hakiki di pejabat. Oleh yang demikian saya tiada masa untuk menghantar hadiah2 semua pemenang. Memandangkan bulan depan adalah bulan november maka Magazine yang saya akan bagi ialah yang terkini iaitu Magazine GLAM November.


Monday, October 26, 2009

Im Back!

Lamanyer tak update blog..almost a week kan! Alhamdulillah semua dah setle skang ni ngah bz ngan reportnya pulak...neway outstation yang sangat lah penat...Sebenarnya Sabah antara tempat yang best tuk dilawati..

Hangin Taufan Melur!

1st Conversation

Reflisia :u 1st time ke naik fligth?
Guest : Tak la, dah berkali2 dah.
Reflisia : oh ok... dah berapa kali u kuar outstaion since masuk department ni?
Guest : Dah banyak dah kursus n kerja luar i pg....


2nd Conversation

Guest : Kalu kita sampai airport KLIA nanti kita akan kuar tempat yang kita masuk la eak?
Reflisia : Maksud u?
Guest : Kalu kita sampai airport nanti nak suruh org yang datang jemput kita kat tempat kita masuk aritu la kan?
Reflisia : u, kita masuk aritu Balai Berlepas, kalu kita balik nanti kita akan kuar kat Balai Ketibaan...
Guest : OOooo..ok i lupa!

3rd Conversation

Reflisia : u nak buat aper tue?
Guest : i nak tutup tv n lampu jap!
Reflisia : u tak perlu la coz kalu kita nak kuar kita cabut jer kad ni dari tempat dier n automatik dier akan padam semua..

Pengajaran : Jgn menipu coz ia memakan diri!!!



Tuesday, October 20, 2009

Flying To Sabah

malam ni aku kene berangkat ke Sabah atas urusan kerja..lama plak tue sian hubby aku tinggal sesorg...em tuk para pemenang contest pun lambat lagi lah rasanya nak antar adiah coz aku bz minggu ni coz kene outstation to Sabah almost a week..aduiiii windu la kat sang suami..semoga perjalanan n kerja aku ni selamat...doakan yang terbaik untukku..amiinnn

Sunday, October 18, 2009

Apa lagunyer yer?

Happy diwali to all indian in Malaysia....sempena diawali ni aku terpikir lagi..sebenarnya setiap tahun aku fikir pasal ni...pernahkah korang fikir n tau lagu depavalli?
kalu Hari Raya Aidilfitri, ader jer lagu tema kat tv yang keluar, Kalu Hari Raya Cina kita pun tahu lagu2 nyer dan ader jer kuar kat iklan2 tv sempena raya cina...
kalu Depavalli???? ader ker? tak penah dengar punkan....

Neway Happy Diwalli....

Friday, October 16, 2009

The Winners of My Glamour Picture Contest

semua contestant MGPC sure tak sabarkan nak tau result saper yang paling GLAMour ni kan. Kini dengan rasa berbesar hati, ini mengumumkan keputusan pertandingan My Glamour Picture Contest. Pemenangnya ialah
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kategori : Bonus Glamour Picture


mama tisya
deserve to win :
kategori ni sebenarnya untuk org pertama yang menyertainyer dan ia adalah bonus.
but her pict glamour juga.
kategori : Special Glamour Picture

taufidris

deserve to win :

satu-satunyer peserta lelaki dan he so into Glamour
sebab susah nak tgk lelaki join contest2.

kategori : Ala-gala Model Glamour Picture
deserve to win:
korang tgk pict ni pun korang tau yang dier possing camner kan
ala2 model gitue.
kategori : Magazine Cover Picture Glamour

dya

deserve to win:

sebenarnya pict ni nampak cam artis ngah possing tunjuk baju raya jer kan..tapi sesuai la untuk magazine cover tuk bulan syawal...heheheh

kategori : The Glamour Picture

mommy sofea

deserve to win:

semua juri bersependapat mengatakan pict ini adalah yang paling GLAM kerana gaya org dalam pict ni seperti model, gemerlapan background nyer yang bertambah glamour di samping The GLAM Brand (LV) , photoshoot yang sangat perfect dan warna yang sangat sepadan dengan kontras nyer. ini semua komen juri yer...

Pesanan Juri : keputusan juri adalah muktamad. semua pict memang glamour

Pesanan Penganjur: Kepada pemenang sila emailkan nama, no contact, email dan alamat kepada reflisia untuk tujuan hadiah.

My Glamour Picture Contest : News

Hello Contestant,

News..News..News...
haaa ni bukan news nak bgtau result MGPC lambat k tapi news nak bgtau yang Penaja contest sanggup menaja untuk 5 pemenang mengikut kategori. memandangkan semua pict adalah glamour n penaja nak tambah pemenang daripada 1 kepada 5 kategori pemenang. antara kategorinya ialah;

1. The Glamour Picture
2. Ala-gala Model Glamour Picture
3. Magazine Cover Glamour Picture
4. Special Picture
5. Bonus Glamour Picture

Keputusan MGPC akan diumukan pada hari Jumaat 16th Oct 2009 sebelum pukul 11.59pm. Nantikan pemenangnyer.

Thursday, October 15, 2009

Jom Shopping Bag Gucci

tgk la pict di bawah, best tak?teruja aku tgk pict ni...kat M'sia punya la exclusive Gucci ni dijual siap dalam almari berkaca, bermangga lagi tapi kat US? hahhahah..jom la kita beramai ramai shopping handbag Gucci...pict ni aku sertakan untuk cuci mata n buat geram tgk handbag Gucci yang murah n berlonggok2..sebenarnya aku dapat pict ni from my hubby yang emailkan. dia soh aku tgk n jgn taksub sangat nak beli handbag Gucci katanyer..hehhahahahh..malangnyer taktik dier masih tak menjadi. aku tetap ngan azam ku nak dapat handbag Gucci ni. kekekekekke
















.

Wednesday, October 14, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway


luit raya...luit raya ooo..memandangkan ader beberapa hari jer lagi nak abis bulan syawal..duit raya seposen pun blum dapat..duit raya yang dikuarkan dah tak terkira..
sebenarnya istilah duit raya ini adalah pemberian/ sedekah yang ikhlas tuk org2 yang kita rasa layak untuk diterima..
pemberian duit raya bukan la satu benda untuk ditunjuk-tunjuk atau dibanding2 nilainya. sejumlah mana pun yang diberi hendaklah dengan ikhlas agar bertambah keberkatan dibulan syawal yang mulia ini.
ini adalah giveaway mama tisya nak kasi duit raya..alhamdulillah semoga mama tisya dimurahkan rezeki dan mendapat keberkatan dari Yang Maha Kaya. Aminn...
Sesapa nak join giveaway ini meh ramai2 jenguk blog mama tisya

Emosi Bekerja (bila hujan di pagi hari)


huiii...kekadang suka sangat kejer
kadang2 BOSAN
pepagi ni mood aku cam bosan nak kerja....
aku nyampah nak datang opis
nak tido kat umah jer rasa
biar rasa
enak dibuai mimpi,
beshnyer
hujan2 ni atas katil yang empuk,
diselimut ngan quilt yang gebu
keadaan bilik plak sejuk2 sepoi
diiringi aircond
lampu bilik yang kesuram-suraman skit
aduhh syahdu di pagi hari
hahhahahha..bestnyer

tapi

hakikatnya
aku di bangku opis
di meja pejabat
yang penuh dengan kerja
yang takkan habis
walaupun seribu tahun bekerja
arghhhh..bila nak jadi suri rumah sepenuh masa ni?

kini cita2 baruku
SURI RUMAH SEPENUH MASA




Tuesday, October 13, 2009

My Glamour Picture Contest : List Of Contestant

Proses penyemakan sudah selesai dijalankan oleh pihak penganjur dan kini penyerahan kepada pengadil untuk mengadili pertandingan My Glamour Picture Contest ini. Antara penyertaannya ialah;






















Gambar yang dipilih adalah yang terbaik daripada contestant dan dipilih oleh pihak penganjur dan pengadil semasa sesi penyemakan. Sesi pengadilan sedang dijalankan. kepada penyertaan yang tidak terdapat di atas sila maklumkan segera sebelum 14th Oct 2009. Kepada penyertaan yang telah disenaraikan di atas, sebarang penukaran gambar tidaka akan dilayan. Harap Maklum.