.

.

Thursday, December 31, 2009

Wajah-wajah di akhir 2009




Sempena Tahun 2010 yang bakal menjelma dalam beberapa jam sahaja lagi ni, aku mengambil kesempatan mengucapkan
SELAMAT TAHUN BARU 2010
tuk semua blogger tegar, pembaca blog aku dan seluruh masyarakat Dunia. Semoga tahun 2010 lebih baik dari tahun sebelumnya dan dikuatkan semangat untuk membina sebuah azam dan target baru dalam mencapai sebuah impian.

Wednesday, December 30, 2009

Nangis Contest By Mummy Ariq




Ini contest baby nangis from Mummy Ariq

Aunty takder baby lagi tapi aunty ni kemaruk contest plak skang so aunty letak pict niece aunty la tuk join this contest.



Celambak's Name : Irdina Qaisara
Age : 4 months 4 days

Irdina menangis coz her brother Iman Zafri sibuk nak kiss adiknyer berkali2..then menangis la dier rimas ngan ciuman abangnyer itu..hehheheh


Ini bukti sebagai anak sedara aunty masz.




SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY


Ini contest Serius baby 2009 yang di anjurkan oleh Ibu Rifqi. Come n join this contest yeah..click here for more details. for Ibu Rifqi, saya mempertaruhkan picha anak saudara saya yang comel ni coz saya masih belum mempunyai cahaya mata lagi, and kalu disqualified pun saya redha and pasrah. hehehehhe


Lullaby's name : Irdina Qaisara

She was born on : 26th August 2009

Age : 4 month 4 days

Ini bukti Irdina adalah niece saya


Jom Tengok Ni!

Ini dikatakan penemuan terbaru. aku terima pict ni via email dengan tittle SUNGAI DI BAWAH LAUTAN..






Tuesday, December 29, 2009

My adorable niece

she's so cute. grgrgrggr geram giler tgk dier n rasa nak gigit n kunyah2 jer budak ni la..ini mungkin simptom2 tak sabar nak ader baby kot..hahaha. tak kisah la asalkan aku dah ader anak sedara yang sebulat ni..ci celambak ni skang dah pandai gelak kalu org usik2 dier. dah mula berinteraksi ngan org. dah mula kenal saper maksu dier, saper uncle bob dier n saper mama n papanyer. paperpun Maksu sayang Irdina




Monday, December 28, 2009

Our BBQ Nite



Aku sangka kan hanyalah angan2 Mat Jenin, rupa2nya menjadi juga. Pada mulanya aku ngan sang hubby discuss bila la agaknyer nak buat BBQ kat umah kita kan!...tetiba tersembul dari mulut sang suami berkata 'esok malam jer lah...ok?'..tergamam seketika..aku pun tersenyum tanda setuju.

so malam 24th tue juga aku n sang suami trus ke TESCO untuk mencari semua bahan n barang tuk buat BBQ. ni ala2 ad hoc punya plan..dalam kereta on the way ke TESCO tue kitaorg mengira2 siapa yang nak dijemput..sudah tentu family members 1st. lepas tue siapa lagi? ermm kengkawan terdekat and tak balik kg la.

Pada 25th dec tue dari pagi aku n sang suami bertungkus lumus masak and perap ayam. antara menu kitaorg ialah Nasi Ayam, BBQ ayam n sosej, tembikai, homemade cupcakes and kerepek ubi. ini lah menu ad hoc yang bleh kitaorg fikir. ala buat makan2 kecil-kecilan jer la kan...

Alhamdulillah semua jemputan family members and kengkawan terdekat datang memeriahkan malam BBQ aku and sang suami. tapi ader juga yang tak datang dan aku telah jangkakan..hahahah

kepada yang tak dapat jemputan tue bukan niat taknak jemput, tapi aku ader plan nak buat BBQ besar-besaran tuk berjumpa kalian semua...InsyaAllah. lagipun ini plan tanpa dirancang. harap maklum..=)

gambar tuan rumah

lelaki tugasnyer bakar, lady's 1st makan

makan dulu yeah...

org kuat dalam usaha BBQ nite ini

tetamu yang hadir

ayam yang dipanggang

menu yang dihidangkan..nampak pun ala kadar kan..
ala Ad hoc nyer makanan ni

before kitorg memula aktiviti panggang memanggang


my adorable niece n nephew yang dtg malam tue





My Besties..AmmyLo

lama betul tak jumpa girlfren aku ni..sangat rindu. dulu b4 kawen slalu la juga bermanja ngan dier ni n pas kawen, sudah tentu sang suami. kalu bab bergossip kitaorg ni duduk satu hari satu malam pun tak abis tau. tapi kitaorg ni takder la nak mengumpat org setakat bercerita ceriti jer. entry ni aku buat tuk lepaskan rindu padanyer. neway Alhamdulillah tercapai juga lepaskan rindu bila dier datang my house last 25th dec 2009. Ammy nanti kita jumpa lagi k...

Thanks darling for being my best girlfren in my life...Love u


LADY IN RED GIVEAWAY


This is Lady In Red Giveaway from Afidah Arif . Come, see and join this giveaway for those who crazy on Contest. Just click here and u will see how to join this giveaway.


Syarat2..

1. Buat entry bertajuk Lady In Red Giveaway = Done
2. Buat entry Pasal Giveaway nie and upload gamba yg nk dipertandingkan. Cuma 1 gamba jer taw... = Done, view the picha as below
3. Be my Follower . nie wajib , senang kalau ade ape2 update .. and jgn lupa add me dalam bloglist anda
= Done
4 . Letakkan banner kat entry ngan side bar berserta linknya sekali = Done

5. Jangan lupa Mention about the contest in your entry with links back to this entry = Done, kindly refer as per above


Nama :
Masz

Caption bout this photo :
I'm a big Fan of Red Color.
The background, my t-shirt and cup was in red colour




Thursday, December 24, 2009

Mangsa Keadaan

Ini adalah angkara sang suami yang kejam. bila tangan sang suami bertemu DSLR Nikon itu..maka mula lah semua benda akan dicapture nyer. kekadang tue naik rimas pun ader, kekadang suka bila semua saat hidup ku di captured. Tapi apabila disuruhnye yang bukan2 tue yang naik menyampah tue..katanyer ' let's me try setting it 1st'....adoiii nak setting pulakkkk. Mangsanyer aku la..tgk lah pict bawah ni, ader ke suruh aku lompat ala-ala Ultraman nak terbang?


Ini lah hasilnyer kalu org tua terlompat macam ultraman.





Tuesday, December 22, 2009

Bored Management: Part 2

Bila aku dah bosan, mula lah tangan mencari digicam atau handphone..mane2 la yang dapat aku gapai dulu. click, click, n click la jawapannyer..dah ini lah menjadi hobi aku di kala kecik2 lagi sampai la ke besar ni (amik gambar sendiri la). aku rasa, ramai jer antara blogger yang lain ader hobi cam aku ni..best kan dapat lihat diri sendiri. Sometime bila dah tengok diri sendiri and rasa ader kekurangan (tak kiralah dalaman atau luaran) pasti aku akan tanamkan azam untuk menjadi yang lebih baik. Tambahan pula bakal menjelang tahun baru ni pasti akan ader semangat dan azam baru yang akan tersemat di hati..