.

.

Wednesday, January 13, 2010

AKU JELES

Aku membelek majalah HARMONI ni. Colleaggue aku kasi tuk tatapan di kala bosan bekerja. tetiba sampai satu page ni menceritakan yang si DINAS dah preggy for 2nd baby. Ya Allah hanya tuhan sahaja yang tahu dalam hati ku ini betapa jelesnyer aku tgk.

Tetiba sayu jer aku rasa...hukhukhuk =(

Hatiku berkata, masih belum ader rezeki, banyakkan berdoa dan bersabar yer reflisia. InsyaAllah kalu ader rezeki pasti ia milik kamu.

'Ya Allah ya Tuhanku, Kau murahkanlah rezeki aku dengan kurniakan anak2 yang sihat dan sempurna. Aminn'


16 comments:

iedaLUVsham said...

sabar masz, rezeki yang terbaik slalunyer lambat, ader rezeki ko nnt, insyallah :) aku doakan utk ko k :)

Reflisia said...

ieda,
mekasih bebanyak atas kata2 membina, aku rasa nak nangis la...pinjam bahu ko aku nak nangis ni..hukhukhuk

Elyn said...

sabar masz... maybe lom rezeki. tak pun Dia nak bg u all enjoy puas2. takmo try BD ke?

Reflisia said...

elyn,
itu lah ngah dok hunneymun la ni..tapi tue la jeles plak aku tgk perut org memboyot ni..eh BD tue aper? (maaf ler aku ni tak pandai skit nak baca singkatan2)

-LaDy rAzOr- said...

beb...sabo byk2 ek.....
ada rezki tu....
org tua2 kata amalkan usap perot ibu2 yg mengandung sambil sampaikan hajat hati tu...
InsyaALLAH melekat la nnti tu...
Wallahualam...
dynas tu preggy 2nd baby sbb yg 1st tu kan keguguran...

take care beb.... :-D

roses^^mawarku... said...

Sabar yer kakak..insyaALLAH rezki itu akan datang bila sampai waktunya...aminnnn...

Rifqi Zuhairi said...

Salam....xpe..awak muda lagi...tp klu nak try blh jgk..dulu saya mkn acid folic for three month...doktor ckp acid folic tu utk stabilkan suhu dlm rahim..try la k...

Reflisia said...

lady razor,
itu lah aku ngah menunggu giliranku plak ni...insyaAllah kan!

pinkroses,
doakan akak cepat dapat baby n kamu bleh jadi aunty

bittersweetflavours said...

jangan jelous... nanti lagi Allah bagi dugaan... apa yg bleh d cakap.. besabo ... mmg kta besabo ni senang ,bak kata my bonda kamit bibir bawah atas keluar le pekataan sabo.. tapi org yg menaggung nye je yg tahu cam na rasanya..

x pa... ada lah rezeki nnti 2... lagi pun usia perkahwinan masih muda... jgn fikir2kan, buat je spt angin yg berlalu...

ada rezeki nanti.. mana tau skali kuar 2 d bagi Nya

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: My Dear Reflisia, BD tu BioDex... Ahakz!!! Go google carik BioDex... Jap-jap... Meh kita cry sesama... Huhuhu!!! ::.

Intan said...

Alaaa sedih nya dengar masz sedih.

Insya'Allah lbt atau cepat rezeki zuriat nie dah di tentukan oleh-Nya...adelah nanti bb for u and ur hubby :)

Dun be sad kay, me myself dulu pon dah lalui mcm2 dugaan, alhamdulillah akhirnya bila den tak pikir sgt psl hal baby dan happy coz dapat kerja...tup tup...peknen lak. Sometimes bila kita dok pikir sgt mende nie tak jadi but bila kita tak pikir...tu dia...dapat lak.

My AlL said...

masz syng....
kuatkan semangat maasz,
insyllah adew rezeki adew lah dia.
tuhn tgh meguji kesabaran kiter masz,
setiap bende adew hikmah die,bykn berdoa tau...amy sentiase doakan masz & bugs..
insyallh masz..
nanti byk2 sampai keluar 3 kembar senang citer...
amy syng masz ...
permakanan kener jage masz.
tkmo terlampau byk selere dn jang makn bukan2 kay...





miss you alloot'z.

lovelywa said...

hai masz...

rejki insyallah akan datang tp tu la lambat ngn cepat jek..cam sy pun setahun gak tunggu pastu baru dpt, dah dpt berderet plak..heheh

yup, try amik asid folic la wpun tak pregnnt..sy wat camtu gak..alhamdulillah dpt..yg penting usaha..

Reflisia said...

Rifqi Zuhairi,
itu lah..honeymoon abis abisan dulu kan!..=)

bittersweet,
thanks for ur words..really appreciate,

Mondoks,
oh BD tue biodex ker..jom2 cari..hehehe thanks bgtau org yang tak tau ni


intan,
masz akan ingat pesanan intan..takper, skang masz tak nak pikir lagi...insyaAllah ader la rezeki tue

Ammy,
thanks..masz sayang ammy..jom lepaking

akiN aMar said...

Amin.
insyallah..
byk2 bersabar dan berdoa kak..:)

Reflisia said...

akin,
insyaAllah..terima kasih ekin..