.

.

Tuesday, January 19, 2010

Port Dickson Ader Buaya????

Entry ni bukan tuk takut-takut kan korang. Sebenarnya aku tertanya2 akan kebenaran email fowarded by my SIL tentang ni. and aku juga pasti my sil pun dapat dari kawan dier pasal email ni. Yang pasti aku pun tak tahu siapa yang punya cerita dan empunya email sebenar.

tapi kalu betul perkara ni terjadi memang seram jugak la. So paperhal pun aku masih belum mendapat sebarang kesahihan tentang perkara ni.

Email yang diterima menceritakan begini,

Kawan aku bersama keluarganya pergi menghabiskan cuti persekolahan di Corus Paradise Rasort Port Dickson hari Sabtu lepas, pada petang itu dia bersama dengan anak perempuannya mandi manda ditepi pantai berdekatan resort, ketika sedang mandi tiba tiba kakinya seakan digigit sesuatu dan menariknya ke laut. Beliau melepaskan anaknya dari pelukan sambil menjerit meminta tolong. dan anak tersebut sempat diambil oleh ibu kawan aku itu.Dengan pantas seorang lelaki pergi mendapatkan kawan aku nih yg terus dibawa kelaut. Dalam keadaan cemas itu, lelaki tersebut terus menarik kawan aku itu dengan kuat, kemudian dia sempat melihat apa yg telah menarik kaki kawan aku itu...seekor BUAYA!!....

Kawan aku terus dibawa ke klinik (tidak ke hospital port dickson kerana gak jauh dan kakinya mengalami pendarahan teruk) selepas itu kawan aku terus dibawa balik Hospital Melaka. Di hospital Melaka beliau dimasukkan ke ICU. Sekarang keadaan kaki beliau agak serius kerana urat kaki byk yg putus dan jari2nya tidak dapat digerakkan. Persoalannya disini...macamana buaya boleh ada ditepi pantai, kalau seorang dewasa boleh ditarik kelaut, apa cerita pulak kalau budak2?? bila aku dapat tau cerita ini..hati jadi kecut untuk mandi manda di pantai port dickson.. Ada sesiapa lagi yg tahu cerita ini? Dengarnya perkara BUAYA bukan perkara baru di pantai Port Dickson..kenapa perkara2 ini perlu disembunyikan??







11 comments:

Farra Dhelina said...

adoii ngeri nye tgok luka tuh!!! adehhh..

masz! a tag 4 u!! wallet!! haha ;p buat ek ;p

iedaLUVsham said...

hah! aku pon de dapat email neh! takut lah

Reflisia said...

Farra,
toink* dah kene tag..nanti masz siapkan kerja sekolah ni k..hehehe

ieda,
memang takutkan weh..

Echa said...

makkk aiii.. takutnya tengok.. siyes ngeri giler... tak sangka jugak la kalau betul ada buaya kat pd tu... pasni g tiara ajelah kot...

Reflisia said...

echa,
memang ngeri la kan..masz baru bercadang satu family nak pi Corus

My AlL said...

masz,amy adew dapt email nih...menakutkn jew...
30 nih br cdng gan famly nak g pd..
tapi cam scaryy plk kn...
ieee.

Reflisia said...

ammy,
memang scarry pun..masz pun plan nak gi PD hujung bulan ni la..

deena awanis said...

aiyokkk!!!takutnyerrrr..
tapi konpius tol cmne buaya ley ade kat pantai neh???

chubby bear said...

nak kata tak betul pun...aku tak sure. tp tadi petang lepas meeting kat seremban aku terus shoot ke pd. so far xde pape aku tengok. tp actually, takut gak aku. sorang2 lak tu...

Reflisia said...

deena, itu lah boleh ker buaya kat air masin ni?

chubby bear, tak sure la betul ker tak..takder plak dengar sebarang berita atau news yang kukuh mengenai ni..

Elyn said...

yup i dgr cite ni lepas betui2 blk dr PD. seb baik la masa we all mandi tu tak de jadi apa2.... perghhhh