.

.

Monday, January 25, 2010

Shopping Barang Keperluan : RM1k +++ at Hypermarket

last saturday aku n SIL aku bershopping barang2 dapur kat satu Hypermaket ni. biasalah beli barang2 dapur, toiletries, barang keperluan rumah dan SUSU si kecik anak buah aku tue. Aku rasa dalam troli yang hampir penuh tue takder la banyak sangat kot kene bayar. paling mahal pun RM500+++. sampai jer kat kaunter nak bayar..tetiba aku terbeliak mata bila tgk RM1170+++..biar betul ni! berpinau mata sang suami..dengan muka terpaksa membayarnyer.. Dasyat kan!

ni la 1st time aku shopping barang keperluan dengan amount yang banyak. tapi bila tgk barang2 yang dibeli memang tak percaya ia berharga RM1k...aku, SIL and sang suami tak puas hati lah dengan harga yang di charge nyer. kitaorg check semua barang dengan resit pembelian kat redeem counter tue. rupanya ader barang2 yang dia gantung harga lain n punch kat counter rege lain..huhuhuhu..patut lah ini jadinya....

Pesanan Penaja : Pastikan perhatikan bebetul harga pada barang yang anda ambil sebelum membayarnya. =(



10 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Pergghhhh!!! Shopping apa tu??? Huhuhu!!! Psssttt!! Kitorang kalo pi shopping brg dapur bawak calculator... Ahakz!!! ::.

Reflisia said...

kitaorg pun sama..tapi ni 1st time la kene charge camni..terkejut beruk den

Farra Dhelina said...

yunk..u da check blk tak ur resit?double check tak?? my sil kan penah terkena,brg yg dibeli tak sebrapa..bila tgok2..dia double punch..

siyes mmg mahal kan brg2 skng ni..bila tgok brg,xde lah byk sgt klu nk dibndingkan dgn hrga yg kene tuh.. duit skrng ni..nilai dia dah kecik lah kan..tak mcm dedulu..dgn 10 rgt blh beli mcm..tp skng..adehh..

Reflisia said...

farra, kita dah double check resit tue, upanya free gift pun dier charge..nasib baik pg check kat redeem counter tue dier pulangkan balik duit tuk free gift tue...

deena awanis said...

mak aihh!!rm1k bukan takat 1 bulan tu, 3 bulan x yah shopping dh barang dapur..huhu

-LaDy rAzOr- said...

mak aih!!!
sampai seribu lebih...stok utk setahun ke beb?!?!
heheheee...
sgt memberi pengajaran tuh!
tp mmg dah jadik habit aku n belo utk check dulu harga kat barcode scan machine tu b4 trus gi kaunter...
hati2 tgk harga beb....
seribu lebih tu dah mcm gaji sebulan tuh!
huhuuuu......

Reflisia said...

dasyat kan nofa...macam sebulan gaji kan!

lovelywa said...

huuuiii aiii..gile byk barang yg masz beli..tu utk stok bape bulan tuh?? macam nk buat kenduri jek..hehehe..saya paling kuat pun sebulan dlm 4 rat ++ laa..

Reflisia said...

lovelywa,
itulah dah macam nak buat kenduri dah ni...barang takder la banyak pun...ntah apa ntah yang mahal sangat

Reflisia said...

lovelywa,
itulah dah macam nak buat kenduri dah ni...barang takder la banyak pun...ntah apa ntah yang mahal sangat