.

.

Friday, March 5, 2010

Bandung Trip : Day 3, Gunung Tangkuban Perahu

Hari ketiga aku kat sana, pepagi buta bangun n kene kuar umah dalam kul 8 pagi coz nak ke Gunung Tangkuban Perahu (Gunung Berapi yang kurang aktif) . Bukan per, kata supir kalu lambat , machet (jammed) nanti! so kami mulakan hari ketiga dengan ke Gunung Tangkuban Perahu. gunung ni last meletup 100 tahun yang lepas.


on the way nak ke atas gunung, cantikkan view ni

cantikkan view gunung ni

kalu nak turun tgk kawah gunung berapi ni ader plak laluan market ni

bau sulfur/lava sangat busuk, 1st time tgk ni

oleh kerana tak sempat bekfas, so lepak bekfas kat stall ni yang berada di tepi gunung

antara makanan yang terdapat kat sini


pisang tanduk goreng..fuhh ini jer yang aku bleh layan coz sedap sangat..
murah jer RM.50 satu

kedai ni adalah kedai Bakso

oleh kerana ternampak makcik ni dok bakar jagung yang sedap ni, kami pun mencuba
sangat sedap..yummy..
masih terasa kemanisan jagung di lidahku sewaktu melihat gambar ni

inilah gambaran betapa ramainyer pengunjung gunung ini.
waktu kami dah nak balik dah, sedang mencari supir

1 comment:

Farra Dhelina said...

ohh tangkuban perahu.. masa fra kecik dah smpai sana..

dgr cite, ada crita di sebalik tasik tu..tp fara tak ingt lak cane cite dia..

auww.. sdpnya jgng bakar!! my fav :)