.

.

Tuesday, March 9, 2010

Bandung Trip : Day 4, Ayam Penyet

Walaupun kat Malaysia ni ader ayam penyet, tapi aku tak penah rasa nak makan n nak cuba. tapi bila aku sampai Bandung cousin aku sibuk soh makan ayam penyet original katanya. So aku n hubby pun try la..kitaorg makan kat PAK KARSO MIE JOGJA..fuhh meleleh air mata makan ayam penyet dier...pedassss!






teh di dalam botol..ala2 coke plak kan!


nasi goreng ayam dier begini upanya

inilah upanya nasi ayam penyet..still takder kuah,
ayam dipenyet dengan cili padi & bawang putih,
pedas sampai boleh hilang ingatan (kata sang suami)



1 comment:

ellinnur & fairuz said...

hai..

kami nak pegi bulan nie.. browse punye browse jumpe blog you.. thanks for the infos.. mmg sangat2 berguna.. banyak yang dah amik utk guidance kat sane.. esp tang makan.. buat kami terliur before try.. anyways thanks again yea ^_^