.

.

Tuesday, March 16, 2010

Kuaters Putrajaya, Persint 11

'Puan, tahniah, permohonan puan untuk menduduki kuaters telah diluluskan dan sila datang untuk mendapatkan surat tawaran yer.' aku dapat kuaters after 9 months ago aku applied. =) happy

huhu..Sebenarnya aku sangat dambakan kuaters masa aku sibuk2 cari umah since da dapat kejer gomen ni kan (9 month ago)! puas aku n sang suami mencari rumah yang dekat ngan putrajaya untuk kesenangan kami ke opis, almost 2 month kami round2 Seri Kembangan, Bangi n Puchong area nak cari rumah. Pastu alhamdulillah aku dpt rumah sekarang ini from Mudah.com. dengan pantas trus cnfirmkan dengan agent rumah tue for 1st time viewing coz dah penat cari rumah. =)

Betapa seksa pun ader rasanya nak cari rumah sewa ni. Hanya tuhan sahaja yang tahu. dan sekarang ni usaha untuk membeli rumah plak! InsyaAllah kalu ader rezeki dapat lah aku n sang suami beli rumah.

Untuk tawaran ini aku sangat gembira. Malangnyer aku terpaksa tolah tawaran ini. minta maaf lah aku terpaksa tolak coz aku dah ader rumah n dah tak larat nak pindah randah ni..Moga penolakkan aku terhadap tawaran kuaters ni, memberi peluang kepada org lain yang lebih memerlukannya.


10 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

yeah!! berjaya gak dapat, amin :)ded

Reflisia said...

Ieda..tapi nak tolak la..hehhehe

deena awanis said...

x duduk kuarters still dapat housing allowance kan..ok la tu..lagi pun pindah randah ni memang tiring..masa i pindah rumah after kawen ari tu pun dah rasa kepenatan nya..padahal bukannye banyak sgt barang kitorang coz both of us pun duduk rumah yang company provide before..kalau nak pindah rumah after this, must be 10kali ganda penatnye..

Reflisia said...

Deena, memang penat giler lah..fuhh fikir plak bila ader 2 set sofa, set bilik tido la..memang tak pindah la kalu dah banyak barang ni..melainkan pindah ke rumah sendiri

Elyn said...

lor apasal tolak?? kalau tak leh jadi warga ptrjy heheheh

Reflisia said...

Elyn, takper lah tak jadi warga putrajaya pun..asalkan takyah nak pindah randah lagi..penat pindah rumah baru ni pun tak abis lagi..hehehe

naz said...

terpulang lah :) sewa kat i pun ok haha

Adlina Husaini said...

hi dear..kalau u pindah P11 boleh berjiran kehkehkeh..dapat offer area mana, ina area petronas P11 tu..anyway gomen jugak ek..sama la kita kan..ministry mana?ina kat mof.ina dpt link ni dari nuffnang..ur welcome to my blog too =D

Reflisia said...

Hye Adlina;
Oh u dapat apartment ker terrace house? i dapat terrace house tue tapi i dah tak larat nak pindah randah ni n i terpaksa tolak tawaran tue..maybe next time kot.=)
tapi kita still bleh jadi jiran coz i kat JPM jer..heheh

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Boleh tak berangan nak dok Putrajaya gak??? Hhhhmm... ::.