.

.

Friday, March 26, 2010

Sangat Terkilan!

about 4 days i've left my diary behind.. erm apa nak update yer..ok i have a few my life story mori within this 4 days.

aku terkilan betul dengan seorang kawan aku ni. dulu dia lah tempat aku bercerita ceriti and we've shared every single things. When we're became career women, mula la memasing bz n mengorak langkah membina masa depan. Agak lama kitaorg tak keluar sesama and sekadar keep in touch tru online jer (zaman dah maju kan).

dah berkali aku ajak dier jumpa n lepaking together, dan banyak kali juga dier ajak2 ayam jer dengan aku ni..aku noticed dah lama perangai dier yang memang suka promise n break the promises. Sunguh mengecewakan daku.

last few week 1 of our galfren called me, and stori mori about my gf ni. Aku hanya mampu tersenyum sahaja. bukan aku sorang rupanya yang terkilan n 'TERKENE' ngan dier. tak sangka org lain pun sama. so she's so _____ ( i dunno how to write the rigth word here)

kekadang tu terfikir takder kawan macam ni pun takper kan! kekadang tue terfikir plak she's my bestfren before and aku plak bukan yang jenis senang nak lupa kawan. tambah plak kawan baik yang pernah tolong kita and pernah bersama kita dalam senang dan duka satu ketika dulu. tapi bila kenangkan semula apa yang dier buat kat kita memang la perit.

Sakit hati bila dikenangkan peel dier yang makin buat semua org menyampah...kalu ajak jumpa n lepak2 mesti dier akan jawab camni 'darls, i rimas la panas2 n crowd ni..so kita lepak The Curve jer lah'.. kalu ajak dinner, she will say ' Jom..Pavillion nak!', kalu ajak berbuka puasa sesama ' Taknak lah Ikea, tak best..apa kata kita bukak puasa at Pav ker Mid Valley ker or somewhere yang best skit la'

Aku ni bukan jenis memanjang nak ke tempat ni yang boleh dikatakan ader class la (class sangat ker tempat tue)..sometime ada la masanyer cari tempat2 yang biasa2 jer. ala tak semestinya ada class tue best!

Aku tulis semua ni bukan aku nak menceritakan keburukkan dier tapi aku nak luahkan ketidakpuasan hatiku dalam diari ini. Aku sentiasa berharap agar dier sedar akan kelemahan dirinya dan perbaiki sebaik mungkin.




8 comments:

Ammylo Rosesz said...

Masz : Disini amy berkesempatan menggucapkn tibuan terima kasih coz sudi jadie kawan amy.Amy hargai sagt masz.
mAS,thank's sudi luahkn kat dlm dairy nih....hahahahaa.kalo die bc lagi bgus hahahahaha.... :)

Ieda Al-Habsyi said...

lor...sabo ek masz, uiks dia suka mkn tempat org kaya ek, aku makan kat mamak je, masz kawan ieda tak?? heheheheh!!! :) take care dera...eh, dear lah, hehehe!!


dapat digi & era.fm, bagi masz ceria skit :)

Reflisia said...

AmmyLo,
Thanks a lot being my best galfren..i love u soo much

Ieda,
Masz memang anggap Ieda kawan Masz..tapi tak tau la apa Ieda anggap Masz..Ieda, kawan sampai bebila tau...!
Thanks Ieda ku sayang~

Ieda Al-Habsyi said...

Ye, janji kawan sampai bebila! Aku pon rasa mesra kawan ngan ko, :) nnt kalo aku dtg kl, kite jumpe ek :)Janji ek :)

Reflisia said...

Ieda, ok janji kawan sampai bebila..ko datang Kl ko trus call aku tau..nanti kita jumpa k..aku nak kiss Amanda manyak2..hehehhe

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Masz, mamak jom!!! Takpon cendol tepi jalan jerk... Hihihihi!!! ::.

Reflisia said...

Hadar..Jom2..sedap aper candol tepi jalan tue..

-LaDy rAzOr- said...

huh...baca ayat awal entry ko td...aku igtkan aku ler gerangannyer...
bila baca dialog2 kat bawah entry, rupanyer org lain...nsb baek bkn aku...
ehehheeeeee......

p/s:tetiba tersedar diri lak... ekekkee....