.

.

Thursday, March 18, 2010

Ya Ampun...Akibat Coffee

Semalam aku tido dalam kul 11.30 pm. Agak lewat la tido malam tadi coz biasanya dalam kul 10.30pm aku dah melayari mimpi. Semalam terpaksa siapkan tempahan cuppies tuk amik arini. so dah settle around 11.00 pm.

Bangun pagi jer ingat nak minum kopi tapi terfikir setiap hari minum kopi nanti aper effect dier eak? Coz lately ni setiap pagi bangun tido jer, aku akan bekfast dengan secawan kopi + habatus sauda. . Kang kalu asyik minum coffee jer banyak plak caffiene dalam badan. Pabila banyak caffine ader la yang menggangu kesihatan. Boleh Migrain kot..Hish..

So pagi tadi tak amik coffee but aku minum jus orange jer. Apalagi datang opis mulut asyik ternganga la..menguap jer..Ya ampun ngantuk giler. Pagi tadi ader asembly bahagian plak n aku asyik menguap jer..nasib baik Big Boss tak nampak..kalu tak sia2 kene panggil ke depan!

aku tgh tahan ni, coz arini berazam tak nak minum coffee. kalu boleh tak nak amik setiap hari macam hari2 lepas. nak amik maybe 2-3 kali seminggu. aku nak besederhana jer amik sesuatu perkara. Dalam Al-Quran pun ader mengatakan kita hendaklah bersederhana dalam setiap perkara.

Aku hope sangat caffine dalam badan aku ni masih sikit sangat n jangan lah aku ditimpa musibah kesihtan yang teruk.

7 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

i pown suka coffee..
2laa..skrg pn mo kurgkan pgmbilan caffeine neyh...

Reflisia said...

adrey, yunk.. kita kene kurangkan minum kopi coz tak elok sangat tuk kesihatan kan!

Ieda Al-Habsyi said...

kurangkan ek, utk kesihatan masz jugak, ieda kalo minum kopi mesti macam berada diawangan, hehhehe!! tak tahan aku ni, ;p

Reflisia said...

yer la ieda..untuk kesihatan dan masa depan aku n keluarga..cheewaahh ayat..hehhehe aku tau ko kalu minum kopi sure terbang di awangan..heheheh

Elyn said...

yup kene kurang kan minum coffee. i pun dh tak amik coffee.... sejak mnm RGC hehehe

deena awanis said...

i pun addicted to coffee..tiap2 ari mesti nak minum..tp lepas minum pun ngantuk jugak!!hhehehe..camne tu ek??

anyway, mrs.reflisia i have a tag for u..harap sudi ler jewabnye..=)

Reflisia said...

Elyn; ok tak RGC tue..nak gak try..

Deena; i pun sama suka coffee tapi kene kurangkan la..tak elok kalu selalu menum coffee.

Alamak Cik Deena kita dah tag i la..nanti i buat k..kat opis ni kene block segala benda..nak upload picha kat blog pun tak boleh..sekadar wording jer lepas ni..