.

.

Monday, April 12, 2010

Jammed Examination

Last a few week, aku dapat surat pangilan exam tuk GRED 41. huk! exam nya last saturday kat MARDI.

On that day, aku plak bleh bangun kul 7.45am..=( nasib baik exam kul 9.00am kat MARDI Serdang tue jer. So gaghi juga walaupun aku terpaksa mandi kerbau dan pakaian pun tak semneggah.

Sampai jer simpang ke MARDI, keter dah bersusun panjang..itu baru simpang masuk..tak sampai ke MARDI lagi..jammed la pendek kata. aku redahkan jua sambil dalam hatiku berdoa agar aku sempat amik exam tue. Nasib baik aku sampai kat dewan exam tue lebih kurang 8.50pg walaupun waktu tue pegawai peperiksaan sudah mula memberi arahan untuk cara menjawab kertas soklan.

Ramainyer orang kat sana..sampai siap ader booth jualan jumbo la..hehhehe..aku sangkakan aku lah antara yang terakhir masuk dewan exam upanya ramai lagi yang lambat!

Kertas pertama bermula jam 9.15am..in haf way jawab paper 1st, tetiba pegawai exam tue wat annoucement soh berhenti..terpinga2 semua org..Katanya soh tunggu kawan2 yang lain yang terperangkap dalam jammed..Arggghhh..so start semula kul 9.50am.

Soklan dalam paper tue tak yah cakap la..bak kata my cliq kalu nak jawab paper tue kene baca paper since 1950 til now..! hahhahah so aku jawab yang mana tau jer la..yang tak tau..baling dadu...alamak lupa nak bawak dadu, makan pejam mata letak la pencil tue kat mana rasa nak letak..kalu terjatuh kat A, maka A lah yang aku bulatkan!

Untuk paper seterusnya, semakin ramai plak yang masuk dewan exam and keadaan menjadi sesak. so terpaksa la duduk berhimpit2...macam makan kenduri kawen tue..sebelah2. Hahahhaha kelakar sungguh!

Aku cuba risik, kat MARDI ni baper org yang datang exam! Katanya ikutkan jumlah nama yang amik exam kat sini seramai 13 ribu org!WOW banyak tue...mana lah tak sesak n siap ader jualan jumbo lagi.

Paper pun aku berjaya abiskan exam tue n cepat2 cabut balik...taknak terperangkap dalam jammed =) Sampai jer umah aku sambung tido! Suami terabai..hahhahah ampun yer wahai mr. Bugs..





1 comment:

Adlina Husaini said...

babe, gd luck ek..ramai jugak yg gi exam rupanya..tingat during my time, tapi tak de la sesak cam uols..siap ada jualan lagi tu..