.

.

Monday, May 17, 2010

Weekend with Cakes ~ Bila cakes menjadi sahabat

 DSC04817

Weekend lepas aku terperap jer kat rumah…

sang suami merungut, sampai aktiviti dier pun sekadar tidur, makan, tv n tido..hehehhe

maklumlah bini bz ngan kek. tapi minggu yang sangat mencabar bagi aku bila aku terima tempahan kek kawen..bila lagi nak tunjuk bakat n kebolehan kan.

Tempahan yang aku terima kali ni adalah dari kakak n adik yang mana kakaknyer nak kawen n adik nak sambut anniversary.

tugasan yang aku terima agak berat m mencabar. kek love shape n kek 2 tingkat kembar.

kek pertama aku dapat bake n deco ngan jayanyer..Alhamdulillah

kek kedua juga tanpa ku duga aku berjaya siapkan juga siapkan seperti mana yang diinginkan oleh si penempah..

fuhhhh lega rasanya bila dapat siapkan walaupun aku berkurung seharian dirumah. biasanyer akalu ader tempahan aku masih boleh kuar jejalan bersama sang suami. tapi kalai ni tidak dapat kuar rumah lansung sehingga ia siap..

Alhamdulillah….ni lah hasilnya

DSC04768 DSC04812  ini lah hasil tanganku..those yang nak tgk lebih dekat boleh click di sini

5 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

lalink, suka arr tgk semua cake ko, serius cantik tau :)

Reflisia said...

Ieda cyang, thanks...=)

mama tisya said...

makin mantop hasilnye..cun2

Reflisia said...

erin, awak pun apa kurangnya..

illy ariffin said...

comel nyer kek =)