.

.

Monday, August 23, 2010

Kelas Memasak Lagi


mushroom soup


chicken chop


hidangan sepinggan lengkap



ini kelas masakan yang ke baper ntah..tapi yang pasti minggu kedua puasa...fuhhh dugaan dan makruh jer la coz asyik bau makanan jer..hikhikhik

minggu ni kami masak western food. group aku kene buat chicken chop + mushroom soup. macam kat kedai tak mushroom soup yang aku buat?haaaa skang ni baru aku tau camner nak buat mushroom soup yang sebenar..sebelum ni asyik dok beli instant jer..skang dah tau dah cara yang betul n bertambah sedap tau kalau buat sendiri ni..

chicken chop yang slalu makan ni pun sebenarnya aku dah tau camner nak buat coz sang suami slalu masak..lebih kurang jer pun resepi cuma masa aku beljar ni, dier tak guna breadcrump...kalau ader breadcrump memang lagi ummp la chicken chop aku ni..tapi ini pun sodap di bulan puasa ni..=)

senang jer upanya..sesapa nak resepi nanti aku postkan k kat blog..







8 comments:

Mea Myra said...

darling resepi mushroom puhleessss ;) mwah

Aleyn said...

Wah..sedap..sedap..sumer sedapp

mama thieya said...

wah... best2.. jgn lupa update resepi yerk..

Farra Dhelina said...

maszzzz...

nk la resepi mushrm soup tuuu..mirza feveret tu..

best kelas memasak..sukaa..tp klu time pose ni..dugaan sungguh..

♥wAwA♥ said...

Salam..kak nk resipi mushroom soup nk compare ngan yg wawa dh ada..hehe..nmpak cdap je..

~Rynn_Comel~ said...

beb..
nak ikot gak wei kalo ada coking2 klas nie..ajak la aku!

Reflisia said...

Myra, mama thieya, farra,wawa; darlingness..masz akan update the resepi k..

Aleyn, memang sedap la buat sendiri dari beli yang instant ni..

Reflisia said...

Rynn, meh la join kitaorg blajar sambil makan...heheheh

farra; memang menduga tau masa bulan puasa ni