.

.

Wednesday, September 1, 2010

Nang Kam - Kampung Baru



sepanjang bulan puasa ni..aku n sang suami tak penah berbuka puasa kat luar lagi melainkan kat umah inlaw aku jer la...

bukan taknak berbuka kat luar, tapi memandangkan sang suami kene gastrik teruk so kitaorg dah malas nak berbuka kat luar..sang suami skang ni pantang makan banyak sangat termasuk tak bleh makan pedas, berminyak, masam, ader cafien dan macam2 lagi yang dier tak boleh makan.

hanya nasi putih dan ikan atau ayam yang di steam sahaja la yang almost everyday aku masak tuk dier...

memandangkan 31hb Ogos 2010 yang lepas, aku dah janji ngan my old friend Najmi, nak celebrate merdeka dan berbuka puasa sesama, so sang suami buat reservation kat Restoran Nang Kam, Kg Baru.

Upaya restaurant kawan dier...hikhikhik. kitaorg bertolak dari umah lebih kurang kul 6 ptg n samapai sana kul 7.15pm tau...punya lah jammed kat Kg Baru tue..

nasib baik kawan sang suami n dier dah order since kul 4 lagi via phone...hehheeh so sampai jer n baru letak bontot 5 minit kat kerusi, makanan dah sampai...

hehehhe..makanan dier BOLEH TAHAN best la walaupun tomyam biasa...tapi memang kong la.! tempat pun cozy dan selesa sangat

jom layan our picha...





layan bergambar after kekenyangan..depan kedai Nang Kam ni..view KLCC



3 comments:

Farra Dhelina said...

waaa tak pnh lagi buka kat luaaa..sob betulll

Reflisia said...

farra, rasanya lagi selesa berbuka kat umah

Reflisia said...

farra, rasanya lagi selesa berbuka kat umah