.

.

Wednesday, December 22, 2010

Asam Pedas Ikan Pari

mas’z favourite…dengar jer asam pedas ikan pari sure dah terliur..kene plak sang suami request soh masak..lagi la tak tahan…masak sendiri plak tue lagi la suka coz aku bleh buat ikut citarasa aku pekat, pedas, masam dan sedap ikut mulut aku…=)

TAK NAK PADA NASI bukan tuk arini yer 22 dec 2010..heheheh

hari ni aku dah langgar azam aku tak nak makan nasi..apakan daya hidup berumah tangga kene masak, layan suami makan dan mesti duduk bersama sang suami waktu makan.

tak tahan weh tgk lauk asam pedas ikan pari dengan ikan pekasam dan ulam2 ulaman…adoii tak sanggup aku say goodbye to NASI…

so aku makan juga nasi walaupun sikit coz nak makan asam pedas ni…sedapnya..masuk lift tekan naik sendiri la kan…sang suami sampai 2 kali tambah! katanya asam pedas aku sama macam asam pedas mak dier..hehehehe

air tangan si isteri kan…aku kalau ader masa jer takkan lepaskan sang suami makan luar nyer la…pasti aku akan masak. kecuali aku bz n penat giler ngan kelas n assignment!

picha di bawah ni asam pedas maszmerah yang aku sempat aku snap..alamak pekasam tak dan nak snap coz tak sabar dah makan…

CIMG2753

asam pedas maszmerah

4 comments:

*she's s0 e!Ra* said...

Syg, nnt one day masak kan i asam pedas ek? miss u :(

Reflisia said...

i will darling..i akan masakkan tuk u k..

Farra Dhelina said...

wawww.pndai u masak yangg...klu i suka letak belacan & daun kari, pastu pekat2 mcm u buat gak, n masam2 kan..ouhhhh...mmg tak hingat dh berat bdn! hehe

Reflisia said...

farra;
i letak daun kesum and bunga kantan jer..daun kari tak penah letak plak..heheheheh