.

.

Friday, April 30, 2010

Handbag MJ rosak lagi.

last time beli handbag MJ kat Ausie, minta tolong cousin belikan..studed tertanggal..! nasib baik ader warranty (nasib baik original)..atlast my cousie yang amik bag tue.

kali ni beli yang fake, ingatkan ok...tapi button atas plak patah..memang malang kot nasib aku ngan Marc jacob ni..=(

dah kene marah ngan sang suami. padan muko den.

Inilah nasib badan kalau beli online...Uwaaaa

Thursday, April 29, 2010

Saya sedang merancang sesuatu...!

Rindu nak update blog..

Aku sekarang bz making money n tak sempat nak update blog...

Setelah stress dengan keadaan gemuk, aku abaikan perasaan tue. Biarkan ia pergi. Kalau rasa tak nak makan tak yah makan, kalau rasa nak makan biar berpada. Kesihatan come 1st.

lately ni bz ngan kejer. So many outcome nak kene buat. So aku terpaksa siang tumpukan pada kerja di opis n malam bersama keluarga and part time job. (hihihi..gatal nak buat biznes)

kulit muka pun dah mula nak buat hal..maklumlah dah lama tak belai manja. cayang facie ku...next week kita pg facial k..then ill buy u some Estee Lauder skincare k..

Shopping! dah lama kot tak kuarkan duit tuk shopping badanku..hahhah dalam kepala ku hanya barang2 nak making money..biasa lah kalau dah mula jinak ngan biz ni, so kene la korban masa, and some others interest. tapi aku suka!=)

Alhamdulillah semua nyer rezeki dari Allah.


InsyaAllah esok (jumaat) aku akan balik kampung jumpa my parent. best!
yang paling best my dad belikan keter baru tuk my mom, but my brother claimed that is his own..hahhaha paper jer la..yang penting aku nak jumpa dorang n nak try keter baru!

Thursday, April 22, 2010

Stress Bila diTegur.....Gemuk!


Erghhh mesti stress kan bila dapat call dari org tanya soklan camni!

Hello...bila nak kurus ni?(walaupun sekadar bergurau)

Perghhh makan dalam kot...aku ni tetiba terfikir kenapa dulu aku mampu lakukan dalam manage my meal n now tgk semua benda rasa nak makan! nak kata preggy tak juga..( tapi dalam hati berharap aku preggy).

Since January 2010 aku berazam penuh semangat nak kurus..at last ader la 0.5 - 1kg jer yang turun...pastu makan lebih skit jer naik balik...Arghhh makin stress..

tgk badan kat cermin tak ubah macam anak gajah!..

Bila nak outing, mula cari baju tuk dipadankan..baju2 cantik yang baru jer pakai sekali dua dulu lupakan jer la..memang tak muat. kalu muat pun macam sarung nangka la..

Arghh Im become stylesssssssssssss...woit mana Reflisia a.k.a masz yang suka sangat berfesyen ni...

Gemuk pun boleh Vogue aper..tapi biar kene ngan badan la..Arghhh aku benci gemuk...aku nak kurus!

KURUS, KURUS, KURUS...aku tak nak gemuk..nyah kau dari diri ku.!


Wednesday, April 21, 2010

Hot Air Balloon Fiesta, Putrajaya - Wrong Port

Ini update basi kot. tapi takper biarkan dier bersemadi di dalam diary ku ini. Last a few weekend, aku n Siblings inlaw, semua nak tgk Hot Air Balloon kat Putrajaya. Walaupun ni adalah Fiesta kali kedua, but aku n family adalah pengalaman pertama melihat belon udara panas..biasanya tgk kat tv jer..Unfortunately kitaorg salah port lepak n tak dapat nak tgk view ballon yang cantik.

Hakikatnyer view yang sangat cantik adalah berada di atas jambatan Seri Wawasan yang sanagt sesak itu..semua ballon boleh tgk..tapi ok juga wrong port ni..takder la sesak nafas n takder tempat nak duduk..atleast port kitaorg tue boleh juga nampak balloon n lepaking sambil makan2...=)








Monday, April 12, 2010

Jammed Examination

Last a few week, aku dapat surat pangilan exam tuk GRED 41. huk! exam nya last saturday kat MARDI.

On that day, aku plak bleh bangun kul 7.45am..=( nasib baik exam kul 9.00am kat MARDI Serdang tue jer. So gaghi juga walaupun aku terpaksa mandi kerbau dan pakaian pun tak semneggah.

Sampai jer simpang ke MARDI, keter dah bersusun panjang..itu baru simpang masuk..tak sampai ke MARDI lagi..jammed la pendek kata. aku redahkan jua sambil dalam hatiku berdoa agar aku sempat amik exam tue. Nasib baik aku sampai kat dewan exam tue lebih kurang 8.50pg walaupun waktu tue pegawai peperiksaan sudah mula memberi arahan untuk cara menjawab kertas soklan.

Ramainyer orang kat sana..sampai siap ader booth jualan jumbo la..hehhehe..aku sangkakan aku lah antara yang terakhir masuk dewan exam upanya ramai lagi yang lambat!

Kertas pertama bermula jam 9.15am..in haf way jawab paper 1st, tetiba pegawai exam tue wat annoucement soh berhenti..terpinga2 semua org..Katanya soh tunggu kawan2 yang lain yang terperangkap dalam jammed..Arggghhh..so start semula kul 9.50am.

Soklan dalam paper tue tak yah cakap la..bak kata my cliq kalu nak jawab paper tue kene baca paper since 1950 til now..! hahhahah so aku jawab yang mana tau jer la..yang tak tau..baling dadu...alamak lupa nak bawak dadu, makan pejam mata letak la pencil tue kat mana rasa nak letak..kalu terjatuh kat A, maka A lah yang aku bulatkan!

Untuk paper seterusnya, semakin ramai plak yang masuk dewan exam and keadaan menjadi sesak. so terpaksa la duduk berhimpit2...macam makan kenduri kawen tue..sebelah2. Hahahhaha kelakar sungguh!

Aku cuba risik, kat MARDI ni baper org yang datang exam! Katanya ikutkan jumlah nama yang amik exam kat sini seramai 13 ribu org!WOW banyak tue...mana lah tak sesak n siap ader jualan jumbo lagi.

Paper pun aku berjaya abiskan exam tue n cepat2 cabut balik...taknak terperangkap dalam jammed =) Sampai jer umah aku sambung tido! Suami terabai..hahhahah ampun yer wahai mr. Bugs..





Tuesday, April 6, 2010

Lama kot!

Lamanyer tak update blog..

Being bz lately ni coz macam2 nak buat, making money, spending time wif family, study, and the important things is aku nak rest sepuasnya..

Sebenarnya macam2 cerita nak aku simpan dalam blog ni. Malangnya masa tak cukup..ni belum ader baby lagi niey, dah tak cukup masa..kalu dah ader comitmen lain lagi la tak cukup kan!

nak update blog kat opis tak bleh plak nak upload picture..bagaikan album tanpa gambar kalu takder pict..tak best kan! biarlah memori yang tersemat bersama gambar yang boleh menghidupkan kenangan..=)

InsyaAllah kalu ader masa kat umah nanti kalu ader masa terluang akan ku update segala cerita..