.

.

Monday, June 28, 2010

Wida's Wedding at Sik

last 12/6/2010 aku balik kg lagi..kata mak aku baru jer last month kamu balik kg..n now balik lagi...hehehehhee

aku cakap aku rindu kg! trus tersenyum org tua aku..kekekeekek..

sebenarnya aku balik coz one of cliq kawen..she's ma cliq merangkap kawan sesama lapor diri kat JPM dan she's my galfren too..

so aku n sang suami bertolak ke kedah on 12 jun 2010 jam 1.05 am...kat highway banyak la juga kereta rupanya..maklumlah musim cuti sekolah kan..memasing plan nak bercuti bersama anak2 n family..

so aku sampai kg (Alor Star, Kedah) around 5.30am..mana tak nyer sang suami tekan minyak 140km/j...huhuhuh laju kot

planning nak bertolak from Alor Star to Sik around 11.30 am...sebenarnya Alor Star to Sik amik masa around 2 jam juga la..jauhkan...

aku ikut highway utara selatan keluar dari A.Star jam 12.00 pm n masuk exit Gurun..pas masuk exit Gurun, lebih kurang 40 km masuk ke dalam tuk ke pekan Sik..jauh mak nyahhhh..

nasib baik jalan dah besar, and aku berjumpa dengan cliq2 from putrajaya kat simpang masuk umah pengantin around 2pm... its taken 2 hour to get umah pengantin kan!

sesampai jer around 2.30pm DJ kat umah kenduri dah umumkan berakhir sudah majlis...aduhhh awal lagi kot! ke kitaorg yang lambat? huhuhuh..takper nasi minyak masih banyak...no worrries! heheheheh

neway tahniah wahida sayang...Selamat Pengantin Baru


noor, wida, masz & kak sue

nasi kenduri kawen...gambar ehsan dari Noor

Zahira, Noor & kak sue's doter

arif, bugs, masz n my lil sis zahira



Monday, June 14, 2010

Alya Batrisyia, Qasehati and Mirza Birthday Bash

Happy birthday to you....
Happy birthday to you....
Happy birthday to Tisya, Qaseh and Mirza...
Happy birthday to you...


To Tisya,



Im so sorry darling Tisya aunty coz tak dpt attend ur beday party coz aunty balik kg la sayang..kawan baik aunty kawen..=( but aunt dah blikan tisya adiah tau...aunty ni asyik kumpul hadiah tuk tisya jer kan jumpa belum lagi..InsyaAllah nanti aunty set ngan mama Erin and kita jumpa k..aunty nak kiss tisya manyak2 tau...

To Mirza & Qaseh


Aunty pun owe u hadiah..aunty tak dapat juga datang beday party yang gilang gemilang tue..bukan per on that day aunty ader wedding cousin aunty..so semua tak dapat attend yunk..
nanti kita jumpa k sayang..aunty n uncle bugs teringin nak peluk qaseh n mirza yang comelll...to mommy Farra nanti kita arrangekan to meet up kat memana k...mwahhh


To mama erin n mama farra sory eak aunty masz amik picha they all kat fb u all..=)


Thursday, June 10, 2010

Groceries at IOI Mall

inilah kek kawen yang dibake n deco by me

last sunday kene anta kek kawen kat shah alam. erm lepas balik dari shah alam trus pg Putrajaya antar kek juga.

pas tue dah lama tak beli barang2 rumah. yang selalu beli barang buat kek kerk..so aku and sang suami menghabiskan duit kat IOI Mall jer la coz dekat ngan umah n umah mom in law.
rasa seronok plak bila dapat beli barang rumah ni...dapat beli barang decoration umah, barang dapur, toiletries dan sebagainya..wah lamanyer tak shopping groceries..hihihihi






Friday, June 4, 2010

Rona Roni i-City

Semua org skang ni nak ke icity kan! bandar lampu berwarna warni yang menjadi tarikan ramai pengunjung terutama para photographer untuk buat fotoshoot bagai..

sang suami berkali2 ajak nak buat photoshoot kat sana la konon..tapi masa jer takder..weekend jer aku bz ngan cuppies la, program lain and macam2 la yang menghalangnyer..

Malam sabtu baru2 ni..memandangkan tiada kek yang perlu dibuat, maka aku, sang suami and family sil aku pun berpakat nak ke sana.

Sampai jer sana..Ya ampun ramainyer org..semunya nak bergambar n tgk lampu yang bewarna warni..hikhiklhik..

so we decided nak round the city jer la ngan keter..memasing tgk dari juah jer la coz sangat jemmed and takder parking..

errrmmm hilang mood nak photoshoot bila ramai sangat org ni..so we all pun sekadar jamu mata then balik umah lah…=)

next time jer la photoshoot ngan sang suami kat sini..kene hire photographer la camni..=) takkan nak amik pica sendiri guna camera gedabak besar tue…

DSC04271 DSC04277DSC04272 DSC04275 DSC04276

Tuesday, June 1, 2010

Ole-ole dari BALI

baru-baru ni mommy zara baru balik dari BALI…sebelum ke Bali aku ader kirim maxi/ dress kat dier coz i knew her taste like my taste also..mesti gorjes punya kalau dier yang pilihkan..so tak sabar nak dapatkan dress tue..

so last week dier dah postkan red & white dress and gelang from bali..it’s so lovely..i like it mommy..mwahhh

tak sabar nak pakai..nanti aunty masz dah pakai aunty snap the picha n show kat entry k darling…

thanks so much.kalau korang rasa nak tgk dress yang cantik n nak miliki masuk jer meazara collection.

DSC04279

Meja Bakeri

0

cupie cupie cakes

aku sudah mula memasang angan2 ingin membuka sebuah bakeri..tapi ia tak semudah yang diangankan coz pelbagai langkah yang perlu aku hadapi dan belajar. bagiku biarlah ia menjadi angan n impian dulu..InsyaAllah ader rezeki nanti aku bukak la..

last few week aku merungut bahawa meja makan kat umah ku tak cukup besar untuk aku sediakan cuppies dalam quantity yang banyak..

hihihi..mungkin rungutan ku sampai ke telinga sang suami. tetiba last week datang la lori menghantar meja bakeri ke rumahku..!

wah dah jadi bakeri la umah aku ni…konsepnyer tgkat atas adalah umah ku syurgaku..tingkat bawah jadi bakeri ku kedai ku..hehhehehe

kata sang suami dengan meja bakeri itu aku dapat buat kek ngan selesa and lebih sedap dan cantik kek aku..hikhikhik

thanks wahai sang suami..opps terlupa plak nak snap picha table tue..aku bg tgk kek aku yang latest la…

DSC04956  nak tgk lebih banyak di sini yer