.

.

Sunday, October 17, 2010

3D Movie : Resident Evil; Afterlife

saturday nite…aku dan sang suami booked 2 tickets 3D Movie, Resident Evil..

walaupun citer ni dah lama tapi kami masih tak berkesempatan nak tgk..sampai lah malam tadi dapat juga tgk citer ni..

movie kul 11.45pm, aku n sang suami cam sampai awal kat Mid Valley and kitaorg lepak2 n snap the pichas…

below, pict boring kitaorg sambil tunggu nak masuk cinema…=)

CIMG1615 CIMG1600 CIMG1608 CIMG1609 CIMG1610 CIMG1611

CIMG1601

Friday, October 15, 2010

Spent quality time with him

DSC04662menunggu sang suami pulang untuk pg dinner.

 

dah lama tak dinner kat luar ngan sang suami..

asyik tapaw makan kat luar makan kat umah coz memasing bz ngan kejer, study and benda2 penting yang patut dibuat.

aku ngan sang suami pun macam dah lama jer tak mesra2 coz sangat bz, walaupun tidur sekatil tapi memasing wat hal memasing…ni lah dunia…

berakit2 dahulu, berenang2 ke tepian, bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian…ader kaitan tak?

malam ni..sang suami ajak makan kat Kg. Baru. katanye nak bawak aku makan kat sana..memandangkan aku cuti so pas dier balik kejer jer trus gerak ke sana.

start kul 4pm aku dah mula siap siaga tuk dinner…awal kan!

so sang suami bawak aku ke HR STEAK HOUSE kat Kg. Baru. ok la tempatnya…selesa, bersih dan makanannyer pun ok la jugak.

aku order T-Bone Steak + mushroom soup + Garlic bread + Pineapple Jus…manakala sang suami pula dengan Lamb mussle.       

yummy….lapar + lama tak makan western food ni…memang ok n sedap juga la…tapi rasnya lamb dier cam bau skit la…maybe sebab amik mussle kot..kalau part lain tak try lagi..

mushroom soup dier kalau dier blend skit memang sedap..coz still rasa lagi tepung yang tak larut dalam soup tue..garlic bread dier agak masin and aku terpaksa kikis the garlic..

black paper + mushroom sos dier sedap…sang suami pun cakap sedap!

so i bagi 3 1/2 star la dari segi makanan..kalau dari segi tempat kat situ cozy, bersih and selesa aku bagi 4 star la…

dari segi quantity memang berbaloi2…sangat kenyang la makan kat situ….dan harga nyer tak mahal. aku makan ngan sang suami hanya RM40.50…murah kan…

those yang nak makan western murah n boleh tahan sedap aku memang rakemen kat sini…gambar tak baper clear coz amik guna hp aku yang dah nak kene tukar fon baru…tak sabar tunggu beday aku ni..nak request fon baru…hikhikhik!

DSC04680

DSC04677DSC04676

DSC04679DSC04684

DSC04681

Semester Break

  Uarrrrrggghhh…baru bangun titow…

dah lama rasanya tak bangun lambat. kebiasaannya tido kul 3am, bangun kul 530 am…. Macam citer P.Ramlee…’pukul 3 pagi, hari sudah gelap, mari kita tido, esok nak berkerja’..ayat sendiri eak..aku dah lupa lirik lagu Pukul 3 pagi by P.Ramlee.

Semester break aku start from 8th to 17th Oct jer..org lain sem break sebulan aku sem break just a week!

hye la nasib belajar in hurry ni..i’ve to accept the rule n law that they’re arrange.

aku cuma dapat rasa cuti start yesterday (thursday 14th Oct) coz from 10th – 13th aku kene attended Bina Insan Camping at Pantai Teluk Kemang PD..

Owh…recall about camping, i cant forgot about the worst camping that i’ve join b4. so damn worst la…ok..i’ll story the cronological of Bina Insan camping in next entry keh.

in 4 days semester break aku, 2 days spent time kat umah, kemas umah, masak tuk sang suami and FB. miss my lappy after 5 days, i’ve left it behind

so i have 2 days more (saturday and sunday). to go..before Final semester.

my Sil booked already on saturday…hahha shopping la aper lagi….nak ajak suami memasing malas nak layan si isteri shopping kan! so girl day out la..boleh shopping sampai lebam tapak kaki..tul tak?

on sunday my darling ajak lepak makan steamboat kat sunway…sambil menyelam cari ketam, sotong and udang….shopping la skali…lama tak shopping mopping kan…asyik terperap ngan buku jer apa salahnyer sang suami kuarkan duit tuk si isteri shopping plak!…

CIMG1532Oppppsss…last 8th Oct, my bff beday..to Ainun Syukriah, Happy beday and we’re celebrated ur beday on 9th Oct rite at Karaoke at Alamanda…Im so sorry tak sempat bake cake for u but i’ve bougth u cheese cake jer……mwaahhh love u.

CIMG1520

CIMG1529

Saturday, October 2, 2010

Final Exam coming!

Uhuk uhuk uhuk…banyak nyer habuk kat blog ni..dah lama tak buka blog! habuk, sampah dan sarang labah pun dah banyak.

bukan takder cerita tapi takder masa. sangat bz ngan study dan lots of assignment yang nak submit. But Alhamdulillah semua dah settle yesterday..cuma tinggal satu assignment lagi iaitu Projek Baju & Skirt. Aku harap projek ni will be settle asap la coz aku perlukan banyak masa tuk study.

sambil menaip blog ni badan-badan rasa sangat sengal. maklumlah semalam ader Handball game. biasa la kan kalau sesekali baru nak bermain dan bersenam badan sure sakit2 la.

start 4hb Oct ni aku ader final exam sampai la 8th Oct. 1 hari 2 paper. dah mula buat aku worried coz aku ngah fikir bila masa aku nak study. weekend nak kene attend open house and nak siapkan projek jahitan. by hook or by crook aku kene cari masa juga tuk study.

since naik jer kelas pas raya ni setiap hari aku tidur kul 2-3am and bangun kul 5.30am. bukan sesaja nak tido lambat tapi nak siapkan all the assignment. aku plak bukan macam student lain yang duduk hostel yang ader banyak masa nak buat semua assignment kan! aku stay kat umah and perlu lakukan tanggunjawab sebagai seorg isteri juga.

dah almost 2 weeks dah cukup tido..adoiiii! badan sangat dah tak boleh terima.EXHAUSTED. fb pun jarang dah buka. kalau bosan pun kadang2 on fb via phone dalam kelas.

rupanya belajar ERT ni sangat la bz and banyak sangat benda nak kene belajar. tapi ni dah pilihan aku so terpaksa aku terima.

aku harap aku dapat jawab exam final dengan tenang and dengan cemerlang.

CIMG0655

MALAYSIA BOLEH, MASZ  BOLEH JUGA!