.

.

Thursday, January 27, 2011

Di tegur….

blusshing kot muka…

adoiyai..macam2 kena facing dengan kerja baru ni..

sejak aku mula masuk sekolah ni sebagai guru praktikal, macam2 kes aku hadapi..

dan ader juga manis nya macam choc cadburry yang aku makan skang ni..ngeeee

dari mula lagi aku telah ditegur dengan pelajar dan hari ni ader plak guru yang tegur..

teguran ni buat aku melayang terbang ke awan awangan..hehehehhe

apa yang ditegur? owh sangat buat aku blushing!

biasanya kalau cikgu dalam perjalanan ke kelas and akan terserempak ngan student!..dan student akan akan cakap ‘Assalamualaikum Cikgu’

tapi lain plak kat aku…most of them akan cakap

‘ Assalamualaikum Cikgu..cikgu baru yer? cantik la cikgu nieyh!’

‘eh cikgu baru la…cikgu ni comel la..cikgu ajar kelas kitaorg tak?’

eh cantiknya..cikgu baru ker? assalamualaikum cikgu!’

kalau masuk kelas plak, ayatnyer,

‘cikgu dah kawen blum? cikgu dier minat cikgu la!’

‘cikgu kami baru minta cikgu masuk kelas kami..’

‘ cikgu cantikla..macamana nak cantik macam cikgu?’

bukan student jer ok sampai la cikgu kat situ pun dok puji…adoiii depan2 plak tue puji..mana tak terangkat weh!

adoiiii rimas kot…tapi suka!

cantik sangat ka aku? isssshhhh tak mungkin la

tapi sekurangnya lil of sweet thing ni la buat aku makin kuat untuk menjadi seorg guru..sekurangnyer ader la benda yang seronokkan aku dalam dunia sekolah..

aku tak cantik + gemuk kot! aku tak biasa di puji begini…

paperpun terima kasih atas pujian itu semua..

 27012011400 

aku dapat subjek PERDAGANGAN form 4…ngeee

sambil menelaah apa yang nak di ajar sambil tue snappy jap..

hehheheheh27012011404

my workplace

5 comments:

mama tisya said...

mmg comel cikgu ni..jgn student tkleh pay attention sudah dk ralit tgk cikgu comel..ehhehe

lovelywa said...

selamat pagi cikgu..wah seronok ehh kena puji camtu..ari2 rasa semangat je nk gi sekolah..budak2 skang ni pandai dah..ckp pun stret takde tapis2 punye..ajar plak budak sekolah menengah kan..lagik laa..ape pun gud luck cikgu..

Elyn said...

cikgu chumel camni i pun leh terpaku nk study tau!!!

Dinda Iva said...

gud luck cikgu comel..hehehe...perdagangan...uhhh...

Reflisia said...

mama tisya; ngeri kot kalau dok pandang kita jer kan...

lovelywa; betull budak2 skang ni dah tak takut cikgu, main tegur sesuka hati jer..

lyn; risau weh student dok tegur niey..

iva; ajar perdagangan nieyh..basic pun takder plak tue..spm dulu tak penah amik pun subjek ni...