.

.

Friday, January 21, 2011

Lunchie at Ole-Ole Bali

Happy Thaipusam Day guys.

semalam sang suami kerja..planning nak lunchie ngan my besties Najmi, tapi sang suami plak kerja. Pelik kan! ofis dier tak cuti on Thaipusam Day…so aku pun keseorangan keluar lunchie ngan my besties.

dah lama planning nak lunchie ngan dier (Najmi) arini baru berkesempatan.

so dalam tgahari kami berjumpa and trus ke Sunway Piramid.

Restaurant di pilih ilah Ole-Ole Bali.

ni 2nd time makan kat sini..b4 dis makan kat mont kiara.

so aku ngan my besties lepak jer kat sini.

kitaorg ni kalau bab makan mesti tamak.mesti nak cari yang paling banyak and mesti nak order side dish..hahahha nafsu kuat tue

pilihan makanan kami ialah (jom layan menu yang dipilih dengan gambar skali);

DSC07735DSC07730 DSC07751 DSC07745posing b4 food sampai…

DSC07736  DSC07750 

she’s my besties, Najmi

DSC07754 DSC07766aku yang dah tak sabar makan nieyh

DSC07770

green apple with lime

DSC07771

watermelon

DSC07764  hidangan untuk 2 org makan…dasyat tak?DSC07768   cumi cumi gorengDSC07776 apa ntah nama dier..sorry lupa!

DSC07777nasi campur DSC07784 dengan rakusnyer makan…hehehehDSC07786 lepas makan posing dulu yer

 

ooopss…kami bukan kaki makan jer tapi kami juga kaki shopping! Ya ampun seronok bila dapat shopping ngan cliq yang sama2 shoppaholics..ngeee =)

biasa la, sambil menyelam mesti nak minum air juga! itu aku dan dier.

jejalan masuk shop2 kat Sunway Piramid tue sampai la satu kedai Charles & Keith..aku antara peminat barang nyer juga…hehehhehe (rasanya bukan ke semua aku minat?)

apa lagi dok browsing around  konon tetiba terpaut aku ngan satu bag ni…adoii tak bleh tahan woo ngan handbag ni..

aku ingat taknak shopping handbag la coz last month dah grab 1 dah…ermmm dok try2 sampai la tangan ku taknak lepaskan handbag tue…

so by hook or by crook kene la beli juga…hehehehe (dalam hati suka giler dpt bag tue)

pas selesai beli handbag masuk plak FOS…erm samalah, pada mula nak tgk2 jer…skali terbeli juga beberapa helai tshirt best..hehhehe

itulah pompuan! heheheheh

DSC07790tgklah..memasih penuh tangan ngan paper bag…kaki shopping tul dak 2 org ni!

DSC07796 DSC07799 DSC07803 DSC07804

ngeee…barang yang aku grab

6 comments:

mama tisya said...

ole2 bali aritu ada tgk time p sunway...mhl tk rege nye..sedap2 nmpk food tu..mcm feel2 kt bali la ek...:)

best kn dpt shopping and best beg MM tu...hehehehe

Reflisia said...

Erin, best juga makan ole-ole bali nieyh...makan ala2 kat Bali la kononnyer..heheheh

harga dier ok la tak la mahal sangat kitaorg makan berdua about RM115 camtue la..

a ah best!tetiba time nak bayar kat FOS tue dier tanya nak bag mana satu..ader 3 choice kan! mestilah amik red colour...heheheh

Farra Dhelina said...

waw..,,mcm best je ole2 bali ni yang

Reflisia said...

farra, best tak rugi tau pg makan kat sana...satue meal pun buat kita kenyang selamanya..hehehehe

Elyn said...

ole2 bali? sedap ek? kene try ni!!

Papa-NtiQ said...

Hi...cakap pasal ole ole bali ni...saya baru jer upload gambar2 dalam blog saya masa makan kat sana dgn famili. Memang best dan lokasi nye pun bagus. Lepas makan bolih sambung shopping2 kan.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com banyak lagi tempat2 makan yang saya masukkan. Topik pun pasal makan jer 100% takde topik2 lain hehe....
Dan kalu minat tu follow la yer blog saya TQ