.

.

Tuesday, February 22, 2011

Agar-agar Milo

Last saturday, my biras nak datang umah and my hubby’s fren pun nak datang..

so apa nak kasi dorang makan yer..takder la berat, tapi setakat pencuci mulut jer la kan…nak buat cake dah selalu sangat dorang makan kek…asyik2 kek jer kan sure BORING!

sambil dok kemas umah, ..tetiba terfikir nak buat agar2..tapi agar2 aper yer? takkan la agar2 sirap kot!..erm nak sedapkan skit buat la agar2 milo..

12022011510

Resepi agar-agar Milo

150 g agar-agar kering

2 cawan air

5 sudu milo

gula secukup rasa (depend kepada individu suka manis atau tak)

1 cawan susu cair

Masukkan air dan agar-agar kering dalam periuk dan masak hingga agar2 hancur, kemudian masukkan gula, daun pandan, susu dan milo. apabila semuanya dah sebati dan mendidih tuangkan ke dalam acuan agar-agar.sejukkan dan masukkan dalam peti sejuk untuk lebih sedap..nyummy!

inilah resepi orang malas and nak cepat.

heheheheheh…selamat mencuba

1 comment:

Farra Dhelina said...

suka milo..tp jarang jumpa kan..asik sirap sirap sirap..