.

.

Friday, February 11, 2011

Berterus terang penyelesaian abadi.

Blog ni empunya aku!

sebarang penulisan dan entry yang terpapar di blog ni adalah jurnal hidupku.

blog aku ni bukan untuk sakitkan hati org lain atau untuk hina sesiapa tetapi sekiranya ader org terasa hati dengan penulisan ini, aku mohon maaf kerana bukan niat ku berbuat demikian..dan takder sedikit niat untuk melukakan hati sesiapa tetapi sekadar berkongsi emosi...

dan kalau rasa entry di sini tak sesuai untuk tatapan, dengan segala hormatnya boleh jauhkan diri dengan blog ini..

KISAH BENAR
untuk tatapan mereka yang inginkan tahu kisah benar disebalik kisah di Istana Bambu.

kisahnya sebelum aku dinner kat Istana Bambu, aku dari umah mom in law aku...

pada mulanya planning nak karoks with galfren..but suddenly my husband kene gastrik plak!

so, aku decided tak dapat join the group la...amik keputusan balik ke umah in law coz umah in law lagi dekat dari umah aku dengan tempat planning nak karoks tue..kebetulan sang suami memang ader stock ubat gastrik kat sana..

kami sampai umah mom in law around 7.15 pm..aku cepat2 bagi dier ubat gastrik..Alhamdulillah lepas 1 jam setengah dier dah ok and mood dier pun makin elok...

maklumlah kan kalau gastrik ni, sakit bukan kat perut jer malah sampai kepala naiknya...pastu mood plak sure tak elok nyer la...

so pas dah makan ubat and makan satay (dinner) kat umah in law aku..sang suami dah ok..

dalam kul 9 malam aku and sang suami nak balik umah kitaorg...tetiba dalam kereta, sang suami suarakan bahawa dier masih lapar and nak makan lagi!

erm..memandangkan malam tue malam minggu dan aku memang teringin nak makan kat Istana Bambu, so aku cadangkan tempat tue la...

sang suami setuju, pastu dier tanya kat mana..yang aku tau kat Ampang jer coz my besties penah bgtau dier tahu tempat tue and dekat umah dier.

tanpa buang masa aku call dier and aku sangkakan dier di karoke coz she's 1 of dalam planning karoks pada hari tue..

rupanya dier pun tak dapat join the group coz ader hal katanya (she's stuck at Alamanda)..aku trus tanya la kat mana Istana Bambu tue..

Kebetulan pada masa aku call dier baru selesaikan hal dier tue dan dier baru sampai umah and masih belum dinner...dan aku ajak la dier join the dinner skali and dier pun setuju.

so kitaorg dinner kat Istana Bambu malam tue..

sepatutnya dinner and karoks kat Redbox Sogo..tapi dah memasing tak dapat join..

apakan daya...kita hanya boleh merancang dan Allah yang menentukan segalanya.

Inilah kisah benar dan sebenarnya kenapa kitarg dinner bersama dan tak dapat join the group tuk karoks.




5 comments:

Farra Dhelina said...

dear..smga dh jelas & nyata dgn penulisan ni pada org yg u tuju kan..

Reflisia said...

itu la farra, semoga tiada lagi pra sangka dan syak wasangka...=)

eT said...

hehe...hidup ni mmg penuh dugaan..tetiba je kan.. :P

-LaDy rAzOr- said...

ermmm....true fren dont need explanation...they will understand if u can't join them...

p/s: aku pnh bukak poser kat restoran bambu tu...sgt teruja dgn kerusi buluh yg sgt berat n besar itu.. :-)

Reflisia said...

et, kita sebagai manusia sentiasa di uji untuk menjadi lebih kuat dan tabah menghadapinya...=)

lady razor; agreed..

aku pun teruja dengan kerusinya yang besar tue babe