.

.

Monday, February 28, 2011

Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI 2011/2012)

Calling for those who wanna be a teacher …

DPLI 2011/2012 dah kuar…cepat2 sesaper yang berminat sila ke Website Kementerian Pengajian Tinggi atau click kat sini jer…

kalau rasa nak check course aper yang telah dibuka boleh click sini sahaja

good luck yer…cepat bli form, then cepat submit k…

manatau rezeki nak jadi C I K G U kan…tapi biarlah dengan hati yang tulus ikhlas untuk menjadi guru, baru lah tak stress bila mengajar kat sekolah nanti…=)

Oppppsss sebelum apply sila pastikan seperti di bawah k..

MAKLUMAT WAJIB KEPADA CALON - DIPLOMA PENDIDIKAN

SEBELUM MENGEMUKAKAN PERMOHONAN

  • Pastikan andan telah mempunyai nombor Unik ID (beli kat BSN)
  • Pastikan anda membaca setiap arahan yang tertera pada Borang Permohonan.
  • Sila kenalpasti Kategori Anda

    Kategori

    Keterangan

    Kategori D

    DIPLOMA PENDIDIKAN

  • Sila kenalpasti program pengajian yang bakal anda pilih (klik disini)


SEMASA MENGEMUKAKAN PERMOHONAN

  • Pastikan anda mengisi semua maklumat yang betul dan tepat didalam borang permohonan anda.
  • Pastikan anda mengisi semua ruangan WAJIB yang bertanda (*)
  • Pastikan anda membuat semakan dengan teliti borang permohonan anda
  • Pastikan anda menekan butang (Sah & Hantar) bagi menghantar borang permohonan.
  • Pastikan anda mencetak borang permohonan anda sebagai bukti permohonan anda telah selamat diterima oleh sistem.


SELEPAS MENGEMUKAKAN PERMOHONAN

  • Pastikan anda membuat semakan semula Borang Permohonan anda di laman SEMAKAN bagi memastikan anda telah membuat permohonan.
  • KEMASKINI Borang Permohonan jika perlu.
  • Sekiranya anda masih belum mencetak borang permohonan, Pastikan anda mencetak Borang Permohonan anda dilaman SEMAKAN sebagai bukti Permohonan.

SEMOGA BERJAYA

1 comment:

Dinda Iva said...

ermm...full time eh...