.

.

Wednesday, February 9, 2011

Jom merentas kota…eh desa ker?

bukan malas tapi takder masa dah skang nak update..maklumlah dah jadi guru

macam2 nak kene buat, tanda buku la, lesson plan la, lembaran kerja la, aktiviti koko la…

and all those thing kene siapkan before masuk kelas mengajar..

sebab tue aku dah berselang seli update blog..tapi tetap rindu juga nak update blog.

ini kisah sebelum Chinnese New Year…

sekolah aku ader la aktiviti merentas desa..aku ditugaskan menjaga check point!

toink! so kene kawal student la yang dok berlari di bahu jalan ni…

macam biasa pepagi pelajar akan berkumpul dulu, dengar taklimat dan buat warm up dulu kan!

pastu baru boleh berlepas…

yang paling best masa aku jaga check point! aku kene tegur ngan student ‘eh cikgu cantik kene jaga jalan!’

adoiiii..bebudak ni..mulut tak pernah diam..merentas desa pun boleh nak tegur2 cikgu lagi..

paperpun aku sangat enjoy dengan student2 aku…I’m happy when they’re happy..=)

jom layan picha yang sempat aku snap la…

DSC07911 DSC07914 DSC07915 DSC07920 DSC07922 DSC07923 DSC07925 DSC07926 DSC07927DSC07931 DSC07929



2 comments:

-LaDy rAzOr- said...

yang benornyer mu sgt teruja biler murid tegur ''cikgu cantik jaga jalan'' tu kannnnn....hahahahaa....

Reflisia said...

babe..bukan teruja jer..tapi bangga siut sebab aku bukan cantik pun...heheheh