.

.

Monday, February 7, 2011

Santap di Istana Bambu

euwww..tajuk entry macam anak raja ok..

hakikatnya bukan ok…saya dinner at Istana Bambu, Ampang jer..

seumur hidup aku penah la juga jejak kaki ke istana ni..masa kecik2 dulu dalam darjah baper ntah, pernah dapat wakil sekolah dalam pertandingan melukis kat Istana Sultan Kedah sempena Hari Keputeraan Sultan Kedah kalau tak salah aku la..

pastue besar2 ni pg plak Istana Budaya tuk tgk teater..

skang ni berpeluang plak makan kat Istana Bambu..hehehhe Istana ni semua org boleh datang and santap (makan)..

dah lama pg makan ni..skang baru nak update..=)

ok la food dier sedap, walaupun ramai org tapi food yang disediakan sangat sedap.

tempat pun selesa and cantik.... ala2 kampung decoration nyer…

ader sawah padi, and duduk pun atas kerusi rotan/buluh (tak perasan sangat coz fikir nak makan jer)…cozy..pendek kata best juga la…

aku, sang suami and my besties AmmyLo, makan tomyam seafood, Ikan siakap goreng masak 3 rasa dan brokoli. pastu desert makan pulut mangga…

minum plak, aku and my besties minum kedondong asam boi dan sang suami minum jasmine tea..

and the price not bad la..kami bertiga makan dalam lebih kurang RM120 la…standart la kan tempat2 camtue dan berbaloi dengan food yang sedap

DSC07937 DSC07942 waiting for seat..ramai tau org (maybe malam minggu kot)

DSC07944 DSC07946 DSC07950 DSC07957DSC07952gambar2 yang bole di ambil semasa menunggu makanan yang agak lambat coz ramai org

DSC07961 pulut mangga

DSC07975kedondong asam boi..(sedap giler ok)

DSC07977jasmine tea

DSC07980siakap goreng 3 rasa + tomyam + brokoli…

tak amik banyak lauk pun coz kang tak abis..

belajar dari pengalaman… DSC07981 DSC07983

food yang sedap…bole datang lagi pasni

No comments: