.

.

Thursday, March 17, 2011

My Long Skirt

Runway Project Diaries (konon2 projek runway macam dalam TV…heheheh)

Day 1 : hari selasa baru plan-plan nak buat skirt sendiri…pastu terasa azam yang kuat nak buat skirt ni..

15032011978

Day 1 : hari selasa, ari memotong pola dan kain untuk buat skirt pola yang aku buat dalam otak jer sebenarnya (berangan kononnya dah hebat) tapi ok la walaupun pola Otak ni kan…heheheheh..ampun yer Dr Rosini..tak ikut prosidur yang betul…ngeeee

(gamabar di atas adalah kain yang belum di potong)

16032011980170320111009 170320111011

Day 2 : hari rabu anta kain ke kedai untuk tujuan jahit tepi then balik rumah trus jahit skirt sampai siap..hanya beberapa jam jer sebenarnya nak jahit skirt ni..tapi aku amik masa yang lama coz aku berhenti masak, buat tempahan kek dan dinner bersama sang suami…

tapi Alhamdulillah siap jahit…

Day 3 : hari Khamis, jahit kancing kat pinggang jer la…then dah boleh pakai dan gayakan..aku pakai skirt ni pegi dinner ngan sang suami malam tadi…hehehehehe

2 170320111032  

tadaaaa…skirt buatan sendiri

4 comments:

Elyn said...

cantik bangat!!! nak order bule?? hihi

Sue Rosly said...

Bagus bagus... trus kan azam anda... Nnati pasni, try jahit baju kurung... Senang jer... :D

Reflisia said...

Elyn..masih belum boleh terima tempahan coz tak pro lagi..heheheh

Sue rosly,
terima kasih kak..=)

~dYaHaHa~ said...

sumpah cun babe! hihi..untung en.bugs u..u pandai masak, pandai mjahit..hehe...ajar i! *wink2*