.

.

Tuesday, March 15, 2011

Takder Sivik

Erghh sungguh jelik aku ngan perangai orang macam ni…

memang takder manners lansung…kalau cakap bodoh, marah!, tapi tak sedar sikap bodoh yang ader dalam diri sendiri tue..

eeeee….pantang la aku tgk org buang sampah merata2 ni..

kalau sekadar tisu boleh terima lagi ..ini cup jangung yang berwarna putih tue bersama plastik besar  tue..

kalau nak buang tepi jalan boleh terima lagi tapi depan rumah org dekat jalan taman perumahan…

BODOH kan perangai tue…naik jer kereta besar tapi otak kosong….

perkara ni berlaku depan rumah aku plak tue.

kejadian berlaku semasa aku nak kuar anta kek last week..baru bukak grill aku nampak satu kereta berwarna hitam berkilau (bukan buatan Malaysia) lalu dihadapan rumah aku..

maybe nak amik anaknyer kat nursery di hujung jalan rumah aku ni rasanya..

pastu bila dier pusing balik nak kuar dari jalan rumah aku, tetiba dier bukak tingkap then buang sampah cup jagung tue di depan rumah aku…

ya ampun! pastu depan umah jiran aku dier buang kotak tisu plak…adoiiiii dah la POMPUAN plak tue…memang takder manners punya pompuan…eeeeeeee

eeeeeeeeeeeee bengang la tgk org perrangai macam ni…

buang sampah merata-rata tempat then depan umah org plak tue

   10032011892

ishhhhhh bengang dah berminggu dah ni…pantang aku tgk sampah kat jalan ni..

aku sanggup biarkan sampah dalam kereta aku daripada buang merata macam ni..bila dah sampai destinasi kita kuarkan lah sampah tue then buang dalam tong sampah…betul tak?

4 comments:

Farra Dhelina said...

betul tu..mmg takde sivik!

rosemyn said...

lain kali amik no plate kete dia mas. pampang dlm blog ni! biar dia rasa!!

Reflisia said...

farra, memang tak penah belajar kot masa sek dulu

rosmyn, kan2...tapi masz tak sempat la ros..=)

♥wAwA♥ said...

ee mmg menjengkelkan org mcm ni..mmg xska..sbb kta xwt cm2...simpanla dlu sampah 2...bla jmpa tong brula buang..dpn mata lak tu..uhhh geramm dgr...akal kt kpala ltut ni..smala mcm org ska buang sampah kt h.way...dushhh!