.

.

Monday, April 11, 2011

Makanan Jepun at O-Shima Cafe

Apa yang diidamkan tercapai…Alhamdulillah..

last entry aku citer pasal hajat tak sampai nak makan makanan jepun kan!..tapi last satuday, Alhamdulillah tercapai juga nak makan…

rupa-rupanya kedai ni tutup pada hari minggu..rugi-rugi!

Last saturday lepas aku hantar kek jer trus ke Shah Alam. Cafe ni terletak di Plaza Sentral Shah Alam. lokasinya di luar Mall tersebut la and kalau kuar jer pintu mall tue sure jumpa nyer la…

makanan kat sini ok la..sebenarnya aku tak pandai nak komen makanan jepun ni coz bukan pandai sangat nak makan. makan ni pun sebab sang suami nak rasa Ramen Noodle dier.

kalau korang rasa nak rasa boleh la ke O-Shima Cafe ni…banyak makanan jepun dier..

let’s view apakah makanan jepun yang kitaorg makan;

merah berposing dulu sebelum kuar

 

090420111410

ini lah cafe nya…O – Shima Cafe

 

 090420111411 090420111412

090420111416

aksi org lapar..

before makanan sampai possing dulu

090420111415  ini lah segala bagai sos yang ader atas meja

 

090420111417 teh hijau ais..atau Ice green tea ok!

(ini jer teh yang aku boleh minum…teh biasa memang tak bleh la coz angin)

090420111418  ini teh hijau juga…panas version

090420111422 ini plak namanyer Hokaido Ramen

 

090420111424   ini Onagi + rice (kalau tak salah kot)

090420111425

yang ni aku memang lupa nama dier

090420111427

ni la penawar makanan aku..kasi pedas skit…

1 comment:

Farra Dhelina said...

klu fra pgi, msti tak tau nk order ape..hehe