.

.

Saturday, April 16, 2011

Property – Semi D, 2 Storey House

Alhamdulillah…

aku sangat bersyukur kerana dapat miliki rumah idaman di usia akhir 20an (in my 2011 wishlist)

bertahun2 aku dan sang suami mencari rumah idaman yang sesuai dengan kemampuan kami, akhirnya Alhamdulillah tahun ni kemampuan kami untuk miliki Rumah Semi D 2 storey tercapai.

kami berdua tidak memikir panjang bila melihat show house Semi D 2 storey ini. aku sang suami sangat suka dan tertarik dengan keluasannya dan kami trus berjumpa banker untuk menyemak segala kelayakkan…

Alhamdulillah pinjaman perumahan untuk rumah ni lulus untuk nama sang suami sahaja..so guna satu nama jer dan tak perlu guna dua nama…nama sang suami..kata sang suami nanti nama aku beli lagi satu rumah pulak..(InsyaAllah)

Alhamdulillah, kami takder sebarang masalah yang besar dalam pembelian rumah ni,,Bersyukur sangat coz Allah S.W T permudahkan urusan permbelian rumah ini..

Rumah yang aku beli ni fasa 2, fasa 1 dijangka siap by March 2012 dan Fasa 2 akan siap pada June 2012..InsyaAllah sepertimana yang diberitahu,,..

Semoga lepas ni aku dimurahkan rezeki lagi…aminn

 06032011829 Ini lah rumah contohnya…sempat lagi aku snap..(macamni la rumah aku)

06032011142

Ini dalam rumah contoh…

6 comments:

Farra Dhelina said...

alalalala bestnya dear!!

setiap rezeki yg tuhan nagi tu berbeza..mcm fra, mmg takde rezeki lagi nk beli rumah..sbb tgal dgn mil kan..entah lah tak tau smpai bila..

sedih tauu..

anyway..happy for u babe!! ;-)

Fadli Tahir said...

cantik umah babe.. congratzz!!

mama tisya said...

bestnye...bila la nk dk umh sendiri ni..huhuhu

Reflisia said...

Farra, betul tue..rezeki lain2 kan Allah SWT beri..macam masz takder baby lagi skang ni..tapi Allah murahkan rezeki untuk beli rumah dulu (tue pun sang suami yang belikan)..tapi farra da ader 2 cahaya = Mirza & Qaseh yang comel sangat.

Fadli; mekasih bro..=)

mam tisya; InsyaAllah pas ni manatau rezeki erin plak..

SueRosly said...

Umah tu kat Bangi or Putrajaya?

Reflisia said...

kak Sue..kat Puchong..=)