.

.

Wednesday, May 25, 2011

join MasterChef!

layak ker aku? (tgk sambal udang dulu la baru tau layak ker tak..heheheh)

idea ni timbul masa aku masak dinner semalam…

semalam nyer menu adalah sambal udang..sambil dok tumis bawang tue tetiba terasa macam masterchef plak..(penangan coz asyik dok layan masterchef Australia kat Channel 711 la ni)

hehehehe…pastu memandangkan aku ni dok mengangur jer kat umah, apakata apply join masterchef kat Astro tue kan!

macam layak jer…dari segi kecekapan masak tue aku tak pasti layak ker tak, tapi kalau setakat nak masak nasi + sayur + sambal udang tue aku akan amik masa 30 minit sahaja….hehehhe (riak plak)

biasanya aku akan start masak tuk dinner pada pukul 5.00 ptg coz time tue sang suami baru gerak dari opis balik umah. so by the time dier sampai umah jer dalam pukul 5.30ptg sure makanan terhidang. Ini lah rutin setiap hari…

heheheheh…riak takabur plak dah! masakan senang memang la cepat masak.., cuba bagi masakan yang susah2 skit..sure 4 jam pun belum tentu siap…hehehehe

setakat sambal udang pun nak takabur…pooraaahhh cik reflisia oiii! hehehhehe

jadi ker ni nak join masterchef? uiii pasni fofular la aku kalau dapat masuk…glemer mak nyah!

lupakan lah bab masterchef tue…jom layan sambal udang aku ni..

240520111844

sambal udang maszmerah

240520111843 tempe dan tauhu goreng

240520111847

ini jer menu yang saya dapat siapkan dalam masa 30 minit…hehehheh (macam menu pemalas jer)

cukuplah makan tuk 2 orang jer..=)

9 comments:

cik EPAL said...

macam sedap je sambal udang tu :)

cik EPAL said...

macam sedap je sambal udang tu :)

cik EPAL said...

macam sedap je sambal udang tu :)

cik EPAL said...

macam sedap je sambal udang tu :)

Reflisia said...

amboi sampai 4 comment Cik Epal kasi..nampak sangat terliur ngan sambal udang saya...hehehhehe (gurau tau Cik Epal)

nanti saya buat open house jemput Cik Epal, datang tau..saya masak sambal udang n Cik Epal jadi judge k, layak ker tak masuk masterchef
heheheheh

=)

LuN@_aiDi said...

sambal udang yg sgt yummy tuh..=p huhuhu.. sy juge mahu dear^^

Reflisia said...

Luna_Aidi; dear, nanti u balik masia bgtau i k..i jemput u datang umah i and masakkan Sambal udang tuk u..tapi tak tau sedap ker tidak..hehehhe

dark r0se said...

nak mamam jugak!:)

Reflisia said...

dark rose...jemput datang umah..=)