.

.

Wednesday, May 18, 2011

Nasi Kandar Asli Utara

Happy Wesak Day

Semalam kan cuti….weeee best2 (best manjang aku ni coz tak kejer kan…opppss saper2 yang ader kejer kosong bgtau la saya coz saya dah bosan dok umah and perlukan kerja)

so aku ajak sang suami habiskan duit kat jalan TAR, heheheheh..pastu beserta my cousin (sepupu belah suami punya ayah)..

so kami bertiga la kiranya..jalan2 kat Jalan TAR, tgk2 shawl cantik, tgk2 kain pasang yang cantik and tgk2 apa yang patut dibeli la…

semalam upacara tengok2 jer dulu…heheheheh pastu trus ke Sungai Wang..tuk makan!

Sang suami punya idea nak makan nasi kandar..dier bawak kami ke Nasi Kandar Asli Utara ni. katanya sedap..Tapi memang best pun…sangat suka

kedai ni terletak kat Food Court atas skali kat Sg Wang..tapi kedai ni memang ramai orang!

aku, sang suami dan our cousin  makan nasi kandar + ayam goreng + sayur + kuah campur = sedap!

hehehhehe…..pas makan baru leh start shopping kat Sg Wang tue. Kat Sg Wang ni..kalau bawak duit tak bleh banyak2 sangat kang air kuar macam air sungai. Fuhhh aku memang tak tahan dugaan kalau datang sini coz ader jer nak beli..

eee, barang2 yang murah dan seronok untuk bershopping..heheheh pompuan macam ni la kan!

lepas shopping tue, antar la cousin kitaorg tue balik Matrik dier kat Banting (masih sekolah lagi cousin aku ni)

Umangaiiiii jauh bebenor ok Kolej Matrikulasi Kuala Selangor ni…kat Banting jauhnya…

tapi pengalaman pertama la pg Banting…baru aku tau kat situ Banting upanya…heheheheheh,

apapun semalam the whole day berjalan and shopping!

170520111726

the Nasi Kandar

170520111720  170520111722

170520111721

ayam goreng + nasi + sayur + kuah campur= hanya RM4.50

170520111723 sang suami yang dah lapar (manjang lapar)

 

170520111725

promoted jap

170520111724  cousinness

 

170520111727

perut kenyang, hati riang

5 comments:

Ummi Talhah said...

u memg sesuai pakai shawl la sis... cute jee

Reflisia said...

Ummi thanks ummi yang cantik

LuN@_aiDi said...

Nasi kandar tersebut bebenar2 mengugat kami di perantauan.. nk blk malaysiaaaaa....hukhukhuk

Reflisia said...

Luna; dear nanti balik Masia u kene cari Nasi Kandar k...heheheh

LuN@_aiDi said...

ok babe! nnt i roger u kt mana nasi kandaq tersebut berada ok? benar2 nmpk yummy..( sambil menitis air liur yg ke 404 kali) hihihi