.

.

Thursday, May 5, 2011

Tat Nasi Ayam

the Famous Nasi Ayam kat Alor Star ni…

Setiap hari, mesti ramai jer orang makan kat kedai ni…rupanya kedai ni adalah kedai nasi ayam popular kat Alor Star ni.

kalau ke kedai ni nampak bukan orang kedah jer ader tapi pelbagai negeri la ader.

punya la femeskan..Sebenarnya aku penah tgk kedai ni kat Bangi…tapi tak terasa nak singgah, tapi bila balik kg asyik tgk juga kedai ni and tak penah singgah juga…hehhehe

balik kg kali ni nak terasa singgah juga..bila dah cuba sedap plak rasa nasi ayam dier..

S E D A P….erm pas ni nak try kat Bangi plak la…hehehehhe nak tau sama ker tak kan!

kami makan bertiga, aku, sang suami dan my lil sista dengan 3 set Nasi Ayam + Air Milo Ais + Nescafe O Ais + Fresh Oren = RM15.90 jer..murah kan!

300420111568Ini lah TAT NASI AYAM kat Alor Star..saper2 yang datang Alor Star jangan lupa singgah k..rasa nasi ayam ni. Lokasinya dekat jalan apa ntah..tapi kalau dari Tol Alor Star Utara nak ke Shahab Perdana tue , kedai ni kat Shoplot sebelum Traffik ligth besar ke 3

Tapi ader juga cawangan dier kat Bangi.

Cawangan Bandar Baru Bangi, sebelah Paparich, Sederet Ice Room. Try la.

300420111569Snap the picha before turun keter

300420111558sang suami yang “qenyeh” macam kerang wangi..heheheh

300420111559my lil sista pun ikut…=)

300420111562banyak kan ayam dier walaupun dah malam..memalam ni la ramai orang datang

300420111563terliur la…

300420111564 ayam yang telah di campurkan dengan cili dan kicapnya..biasanya nasi ayam yang dimakan adalah kicap dan cili kan diasingkan

300420111565

nasi dier kuning skit…macam nasi ayam orang melayu..hehehhe kalau hainan dier tak kuning macam ni..=)

4 comments:

blogtilldrop said...

ooo ni ka, baru dengaq org review,,, sedap ye...???
patut la abg rekemen kata sedap..tapi hari kami makan kat Iman koetiuow ..nasi ayam dia sedap jugak...

p.s kindly visit my blog.. org utara gak ni...salam

nuraini said...

Salam... Bru tadi adik call dri SP, katanya kedai nie baru bukak kat Lot 88. Hari2 ramai orang...memang sedap la tu kot...hehehe...

Reflisia said...

blogtildrop, cuba la...rasa sendiri sedap ke tidak..biasanya dengar org jer berceritakan...hehehhe

nuraini, try la..heheheh saya dah try nad di lidah saya sedap..=)

JuadahMalaysia said...

Salam.

Sya kalu turun alor staq mesti nak cari tat nasi ayam ni. Memang sedap sbb ia nasi ayam style org melayu di mana ayamnya di goreng :-)