.

.

Sunday, June 12, 2011

Betul Kata Orang!

kalau nak beli kete jer, mesti akan dapat pelbagai pandangan dan pendapat!

biasanya yang aku selalu dengar ;

"baik beli keter baru, sekurang-kurangnya 5 tahun on the road takder problem!"

memang betul kata orang....aku akui!

Al-kisahnya disebabkan aku yang alami sendiri la..My BOBI (sebuah kereta viva) dah 5 tahun usianya..

dah after 5 yrs dia kat atas jalan raya ni mileage pun dah 138++ km...(jauh tak perjalanan aku ngan BOBI?) dan sekarang keadaan mula berubah! aku terpaksa bawak ker pusat services selalu since dier dah start buat hal...

dah macam2 bunyi BOBI dah keluarkan.. tak tau la bunyi aper...bunyi nak minta dibaiki ker? bunyi nak minta di gantikan dengan yang baru ker atau bunyi nak bgtau dier dah tua dijalanan?

since sang suami nak ajak beli keter baru ni, time2 tue la BOBI mula buat hal...merajuk kot! keter ni sebenarnya sensitif tau...kalau dengar jer tuan dier nak tukarkan dier dengan yang lain, mula la nak merajuk...

aku takkan jual atau tukar BOBI coz it's my 1st car and i will jaga and pakai sampai hancur kot! skang ni aku dan sang suami dalam perancangan nak tambah keter...( bukan kaya sangat pun tapi Alhamdulillah ader rezeki lebih sikit)

ada la bebrapa jenis dalam list keter yang bakal dibeli...tapi belum decide lagi.. antaranya;

1. KOUP (Forte)

image

2. FORTE

image

3. MAZDA 3 Sport

image

4. VW GOLF

 image

5. belum jumpa lagi..hehehhe


aku and sang suami masih dok berfikir lagi...yang mana satu pilihan hati! kekonon planningnya beli kete coz untuk anak-anak…(moga dimurahkan rezeki aku tuk menimang cahaya mata)

aku dan sang suami hanya merancang dan Allah SWT yang tentukannya…


1 comment:

Fadli Tahir said...

Tapi tolong laa jgn pilih opsyen no 1 dan 2 tuh.. Model tuh mmg harga cpt jatuh.. Long term tidak berbaloi..