.

.

Thursday, June 30, 2011

Haziq Danial’s Day ~ Majlis Cukur Jambul

Tahniah Rose!

Rose ni ialah blogger Story Of My Life a.k.a ex – officemate aku masa kat ICU, JPM dulu..

she’s one of my best buddy juga…walaupun dah tak satu opis but we still contact each other and my happiness is she has a cute baby….

comel jer baby dier…and rasa macam baby aku juga…(rose, kira haziq tue anak angkat akak la eak)

last Sunday (26th June 2011), dier ader buat Majlis cukur jambul tuk Haziq…so aku and colleague yang lain datang la nak berjumpa Rose and her baby yang cute ni..

so dah jadi small gathering la kat majlis Haziq ni…so aku dapat la jumpa balik geng2 opis lama ni…rindu kot kat dorang…especially Wani..tapi malangnya Wani tak dapat datang..

best giler makanan dier…sampai aku lupa la aku ni dalam proses kuruskan badan…siap tambah 2 kali kot! (buek malu jer org tgk…nasib baik last sunday aku pg sorang jer coz sang suami ader Trail, kalau tak sure dah kene marah coz makan over and tak hengat dunia)

apa taknya menu dier adalah menu masakan kampung;

1. Nasi putih

2. Gulai nangka

3. Sup Tulang Kambing

4. Kari kambing

5. Acar masak

6. Ikan goreng

7. Ulam-ulaman; bendi rebus, terus rebus, segala pucuk2 ulam

8. Sambal belacan

Terliur tak? sebab tue aku makan tak hengat dunia…hehehehehe

………………………………………………………………………………………………………………

Yang paling aku noticed pasal Rose ni…dier M A K I N C A N T I K…kulit pun licin dah and pendek kata cantik la..heheheh (walaupun pas bersalin, badan maintain slim kot budak ni….uarrgghhhh aku jeles la)

apa2 pun aku rasa happy la coz boleh berjumpa dorang dan bermesra dan bercerita-ceriti dan bergurau senda macam dulu…=)

260620112089

Mama Rose and Haziq

260620112092 Mama Rose, Nenek Haziq, and Aunty Noor

260620112088 Aunty Noor and Haziq, Aunty Masz (yang gemuk) and Aunty Niza

260620112094

geng purple (geng opis lama)

…aku takder dalam ni coz aku tak ikut tema purple

1 comment:

mrs oniechiwa said...

hahahah...tq akak bab notice yg rose makin chantek..aper2 pun thanks bab akak n da geng datang majlis rose..windu rasenye bile da jumpe teringat mase dolu2..kt berkumpul n bergurau serta bergosip ahakhakhakahk.....leh jer jd nak angkat akak..rose x kisah pun...