.

.

Wednesday, June 15, 2011

Kereta Terbakar di Kerinchi Link

Owh I hate jammed!

pleessss go away from me..tapi apakan daya, jalan raya bukan bapak wa punya..hehhehe (cakap cam gangster plak..heheheh)

ini kisah berlaku pagi tadi, masa nak ke opis…sedang aku syok layan lagu Wajah, oleh Jaclyn Victor kat Hot.FM, sambil memandu keretaku yang kecil molek untuk memasuki ke Kerinchi Link…tetiba…..aduh jammed panjang!

susah sebenarnya nak tgk jammed kat Kerinchi link ni…kecuali ader kemalangan la…

tangan trus capai phone! apalagi update status la kat FB…(hope boss wa baca and tau wa sampai opis lambat coz jammed)

moving jammed juga la sebenarnya,…aku masih tak tau lagi naper jammed…and tetiba aku ternampak asap di hadapan!

dalam hatiku berkata, ader something burning ni…!aku mula syak ader kereta/ lorry/ motosikal terbakar..

tekaan ku benar belaka…rupanya ader kereta terbakar! kereta tue macam baru jer terbakar dan api dah mula besar…kelibat kereta tue makin jelas bila aku mula bergerak menghampirinya…nampak kereta tue macam Prius..tapi tak pasti la

ooohhh terbakar dekat bonet depan! maybe before this, dier dah accident kot! pastu terbakar…semasa kereta aku nak melepasi kereta terbakar tue, aku lihat seorang lelaki cina sedang memberi arahan supaya belok ke kanan supaya tiada kereta lain melanggar kereta tersebut untuk terlibat skali dalam accident tue…

dan dibahu jalan sebelah kiri aku nampak seorang wanita berbangsa cina sedang cakap phone and memeluk bagnya..(aku rasa mungkin she’s 1 of isi kereta tue kot)

terasa panas jer lalu sebelah kereta terbakar tue…walaupun dalam kereta aku ni aircond dah tahap max!…pabila aku melepasi kereta terbakar tue suddenly dier MELETOP ok!…Kebabooommmm…(lebih kurang la bunyi nya) hehehe..

Hooomaigadddd!..ya ampun nasib baik aku dah lepas kereta tue…risau aku dan berdebar2 giler…pastu aku trus memecut keretaku supaya tidak terbabit ngan kes tue…

Alhamdulillah…aku selamat sampai ke opis..walaupun lambat skit!…fuhhh aku risau la tgk accident ni…hatiku cepat bedebar jer…harap aku dilindungi dari segala kecelakaan yang tak diingini…amin!

150620111973

ini lah picha yang aku sempat snap…

ampun yer kotak tisu lagi besar dari object fokus

150620111973-1  try zoom the kereta…

 

2 comments:

LuN@_aiDi said...

O.M.G!!! ngerinyer babe!! sep baek u xder aper2..huhuhu

Reflisia said...

Luna, yunk..Alhamdulillah i takder paper...=)