.

.

Wednesday, July 27, 2011

BFF’s day ~ Ice Room, Bangi

Calling for convocation!

bestnya dapat Convo kan! yang paling best dapat bunga…(tak sabar plak rasanya)

Kisah ni berlaku pada minggu lepas, selepas aku dapat tahu kene pg UPM tuk settle kan pasal borang convocation tue.

aku dan coursemate atau lebih dikenali sebagai Cikgu Eida Hasrul..=) kitaorang jumpa kat UPM sambil selesaikan hal berkisar kepada ou Convocation on coming October ni..

weeee, cant wait for the day la..! will splash convo party…hehehhe

best sangat dapat jumpa Eida ni…coz banyak sangat cerita ceriti yang kitaorang bawa untuk berkongsi bersama…sangat seronok..

bila dah settle semua bab2 convo ni aku and Eida pun ke Bangi coz memasing dah lapar kan!..kalau nak makan kat UPM, takder yang best coz dah bosan…so Bangi la destination kami..

Sampai Bangi jer, tempat di tuju ialah ICE ROOM. ini lah first time aku sampai..sebelum ni asyik lalu depan kedai ni jer…

hehehehe sesampai kat sana apa lagi of course la ice cream yang 1st diorder…=)

tengoklah apa yang kami makan lagi!

210720112484 Our Destination, Ice Room Bangi

210720112485

tempat yang sangat menarik juga…

selesa dan best tuk lepaking with frens

210720112486 210720112487

This Eida Hasrul …cam whoring la katakan

210720112488 ala-ala Model Ice Room kan! promote jap

210720112489 Sesi memulakan Biznes..(aku yang jual kuih raya ni)

testing cookies Raya

210720112490 BBQ Bun…sedap

Serius boleh buat mengidam selalu bun ni..

210720112494

Ice Cream with Nuts

210720112495

Bila makan ice cream, mesti minum plain water kan!

210720112492 Ini adalah Spaghetti Bolognese…Mrs Eida yang punya

210720112498

Ini saya yang punya…apa ntah nama dier…

( tapi rasanya macam maggie + kicap + telur)

210720112499

Mrs Eida ni…suka + kuat makan juga…macam saya..=)

we had fun together…seronok sangat boleh share cerita2 kehidupan berumah tangga, belajar dan menjadi seorang guru yang sedang menunggu masa untuk memikul tanggungjawab..

hehehehhehe =)




6 comments:

mama tisya said...

bun tu nmpk berkilat btul...eskrem kt sini mmg sedap especially yg nuts tu

LuN@_aiDi said...

wahhh syiokknyer nk konvo!! i suka konvo!! hihihi jika kteorg ader kat bangi time tuh leh tgk masz konvo(sebuk jerkan?) hihihi coz my hubby keje kat UPM gak.. ahaks..

Reflisia said...

Mama Tisya, tue la berkilat betul and sedap plak tue...ais krim paling sedap yang nuts tue la kan! hehhe =)

Luna, yunk, InsyaAllah i convo bulan oct ni..kalau u balik Masia, u wajib datang tau...hehehhe jgn lupa bawak munga dari NZ..=)

Reflisia said...

Mama Tisya, tue la berkilat betul and sedap plak tue...ais krim paling sedap yang nuts tue la kan! hehhe =)

Luna, yunk, InsyaAllah i convo bulan oct ni..kalau u balik Masia, u wajib datang tau...hehehhe jgn lupa bawak munga dari NZ..=)

Hanis Azla said...

ice room bangi tu kat area depan rumah akak.. klu tahu boleh join. he..he.. selamat berkonvolah yer oktober ni..

Reflisia said...

hye Kak Hanis...la yer ker..kalau saya tau mesti dah calling2 akak minta datang join ktorg..hehehe terima kasih kak...jemput datang convo saya =)